npoprostu Napisano 6 Października 2009 Napisano 6 Października 2009 Jest pewien rower bez przedniego błotnika. Ja mam jakiś stary błotnik... Tylko że błotnik ma takie dwa druty, które się w sadza taką pierdółkę koło piasty, aby błotnik się nie chybotał, a w tym akurat rowerze takiej pierdółki nie ma... I teraz pytanie: Czy taką pierdółkę można do roweru dokupić, aby błotnik pasował, czy też ten stary błotnik za nic nie będzie do tego roweru pasować i muszę kupić nowy komplet błotników (potrzebuję tylko jednego, bo z tyłu błotnik jest) , dostosowane do tego roweru?
Schwefel Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 Za mało danych. Nie napisałeś czy masz koła 26 czy 28" i pod jakie koła jest ten stary błotnik. Poza tym czy masz amortyzator czy sztywny widelec.
ssszakalll Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 Właśnie mało danych najlepiej to gdybyś wrzucił zdjęcie przedniego koła.
Zidentyfikowany Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 i o jaką pierdółkę Ci się rozchodzi ?
Niedzwiedz1 Napisano 7 Października 2009 Napisano 7 Października 2009 Ta pierdółka to pewnie mocowanie drutów (na widelcu) podtrzymujących błotnik. W miejskich rowerach często długie błotniki osłaniające skutecznie całe koło są mocowane czymś takim. Jeśli nie ma tego w widelcu to raczej nie zamontujesz, chyba że jakoś chałupniczo No i jak masz tylny błotnik to możesz dokupić sam przedni - nie trzeba od razu całego kompletu brać w sklepie. A dla pewności daj fotkę błotnika i widelca.
npoprostu Napisano 8 Października 2009 Autor Napisano 8 Października 2009 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=736285064. Niestety nie mam cyfrówki ani komórki z aparatem, więc tylko zdjęcia takiej jakości są...
adriansocho Napisano 9 Października 2009 Napisano 9 Października 2009 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=736285064. Niestety nie mam cyfrówki ani komórki z aparatem, więc tylko zdjęcia takiej jakości są... Ta aukcja jest przeniesiona do archiwum. W każdym razie tuż przy haku kola widelce sztywne mają oczko (otwór z gwintem M5) do mocowania drutu od błotnika. Do widelców amortyzowanych raczej rzadko się daje takie błotniki z drutem, raczej się kupuje błotniki plastyckowe które są mocowane albo do podkowy albo (częściej) do korony widelca.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.