Pabl0000 Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Powiedzicie mi Panowie jak to jest z tą spineczką ? Założona do łańcucha 105 ( zaznaczam że przy zakładaniu juz były problemy, mianowicie spinka sprawiała wrażenie jak by były delikatnie za wąska, w najlepszym wypadku dopasowana idealnie. Spinka została założona trochę na siłę gdyż żeby zaskoczyła musiałem delikatnie stanąć na pedał ), problem jest tej natury że teraz spinka nie chce się rozpiąć, od razu mówie że spinka jest do łańcucha 10 biegowego na pewno i łąńcuch również 10 biegowy więc mowy o braku kompatybilności raczej być nie powinno, wcześniej nie miałem takich problemów ze spinkami 9s też Srama. Czy ktos z was miał już takie problemy z tą spinką ? ewentualnie doradźcie mi proszę jak ją rozpiąć bez niszczenia jej, może macie jakieś swoje patenty na "uparte" spinki. P.S. Od razu mówię że znam zasadę działania spinek i wiem jak się je rozpina więc problemem nie jest moja niewiedza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilok Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 Pawle, po opisie montazu wnioskuje, ze masz power locka - w tym wypadku najlepszym wyjsciem jest rozkucie lancucha, gdyz taka spinke montuje sie "na dobre" (sam producent w ten sam sposob przedstawia te sprawe). Zdaje sie wiec, ze wszelkie proby rozpiecia spinki pojda na marne. Jesli jednak sie myle i posiadasz power linka, to probuj dalej - powinno sie udac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabl0000 Napisano 18 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2009 dokładnie tak jak piszesz, spinka jest jednorazowego uzytku , nie doczytalem uprzednio w ofercie, swoją drogą po co wypuszczać spinkę której pozniej nie można w sposób bezinwazyjny rozpiąć ? przecież spinki mają służyc do tego żeby łatwo złączyć łańcuch ale i rozpiąć go. Bardzo niepraktyczny produkt, kupiłem connexa 2 razy taniej i już nie ma z tym problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.