weberwrc Napisano 6 Października 2009 Napisano 6 Października 2009 Witam! mam pytanie dotyczace hamulców Shimano LX DC. Jak jest z sila hamowania, wytrzymałością itp. ile waży taki komplet (przód + tył) Dual Control ? Bylbym wdzieczny jesli ktos by sie pochwalil ze na takich jezdzi i wyrazil swoja opinie Pozdrawiam
biker80JG Napisano 6 Października 2009 Napisano 6 Października 2009 jezdziłem na LX dwa sezony model chyba 2006 nie narzekałem nie miałem z nimi problemów siła hamowania w miare dobra choc szlag mnie trafiłał jak piszczały tarcze ale to wina klocków. Sprzedałem je znajomemu i jezdzi dalej na nich tylko wymienił płyn i klocki. Nastepnie kupiłem DC XT model 2008 i przez chyba miesiac załowałem ze zmieniłem bo LX były takie jakis masywnijsze i nie były tak czułe jak XT wiec jak na poczatek polecam LX potem pomysl nad XT bo mam na nich 1,5 roku zrobione i sa super. Wagi ci nie powiem ale wpisz gdzies w googlach to pewnie znjadziesz
Flash3M Napisano 6 Października 2009 Napisano 6 Października 2009 Ja od miesiąca mam te LX... ale ich nie ważyłem. Po przesiadce z prawie nie działających V-ek jestem w siódmym niebie
Tomcinkowiec Napisano 15 Października 2009 Napisano 15 Października 2009 simigam na DC lx jeden sezon przebieg 5 tys km , zero luzow , nie mam z nimi zadnych problemow polecam , na poczatku problem z przyzwyczajeniem do DC ale po 2 tygodniach przyzwyczajania szalalem w lasach i nie bylo juz problemow
1415chris Napisano 15 Października 2009 Napisano 15 Października 2009 Jak dla mnie dc pomysl nieco nietrafiony a na pewno nie ekonomicznie, chociaz przez 3 sezony jezdzilem na nim i bylem zadowolony niemniej na pewno do tego nie powroce: waga i bardzo ograniczona mozliwosc manewru w osprzecie
bartekx1 Napisano 3 Czerwca 2010 Napisano 3 Czerwca 2010 a czy z was wie ktoc jak wymiena sie linki od przerzutki prosze o odpowiedz albo jakies zdiecjie pogladowe
Miecho87 Napisano 3 Czerwca 2010 Napisano 3 Czerwca 2010 Instrukcja1 i instrukcja2 na stronie producenta wie. Polska wersja też gdzieś tam w czeluściach Internetu jest, a Google podobno nie gryzą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.