Skocz do zawartości

[rower] Merida Matts HFS 2000

Pro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

w końcu po półtorarocznej pracy udało mi się złożyć o to ten rower ;) Nie będę się za bardzo rozpisywał gdyż zdjęcia oddają wszystko co można powiedzieć na temat tego rowery :) a ja mogę powiedzieć tylko tyle że jeździ się na nim bosko :P Waga to 11,10 kg ważona na wadze Park Toola :)

Oto jego pełna specyfikacja:

Rama: Merida HFS V-2000

Amortyzator: Manitou R7 Elite

Pedały: Crank Brothers Eggbeater C

Przerzutka tył, przód, manetki: Shimano Deore XT

Siodełko: Selle Italia SLR

Opony: Maxxis Crossmark 2,1

Dętki: Maxxis Ultralight

Koła: Fulcrum Red Metal 3

Korba: Race Face Evolve XC

Hamulce: Magura Louise BAT

Sztyca: Ritchey WCS Wet Black

Mostek: Ritchey WCS Wet Black

Kierownica: Ritchey WCS Carbon

Rogi: Merida Superlite

Chwyty: Bike Ribbon

Kaseta: Shimano Deore XT

Łańcuch: Shimano Deore XT

Linki: Fibrax Teflon

Koszyk na bidon: Elite Custom Race

Licznik: Sigma BC-1106 White

img3162p.th.jpg img3176q.th.jpg

img3170k.th.jpg

img3179u.th.jpg

Dzięki :down: gdyby nie to że udało mi się ze stanów te magury w tym kolorze sprowadzić to najprawdopodobniej cały kokpit były biały bo już miałem odłożone czarne :blink: Teraz myślę jakby urwać te 100 g aby waga była poniżej 11. Macie może jakieś propozycje które nie zrujnują portfela?

Z oponami to będzie problem bo w grę wchodzą tylko UST. na razie mam dętki ponieważ nie ma już nigdzie Crossmarków Lustów w rozmiarze 2,1 zostały tylko 2,25 :/ A zaciski to pewnie wchodzi w grę tylko KCNC. Bo fakt zaciski od Fulcruma ważą ponad 150g. Postaram się znaleźć tą karteczkę gdzie dokładnie mam to napisane :) A co do samych kół to wraz z kolegą z serwisu byliśmy zaskoczeni tym że piasta jest uderzająco podobna w budowie do Tuna :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...