ziele477 Napisano 5 Października 2009 Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witajcie drodzy forumowicze naszl mnie taka myśl czy dalo by rade zamontować korbę szosową do roweru mtb czy moze kąt ramienia bedzie powodowa ocieranie o tylne widelki?? jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 5 Października 2009 Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Do korby szosowej wypadało by przerzutkę szosową (lini łńcucha 43,5 mm i tarczy 53z przerzutka MTB raczej nie obsłuży), a ta jest na dolny ciąg ... a czy będzie ocierało, to zależy od budowy konkretnej ramy - przy szerszych widełkach, może ocierać duża tarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 5 Października 2009 Udostępnij Napisano 5 Października 2009 3 rzędową z suportem zintegrowanym dostosowanym do mufy 73 mm - bez specjalnego problemu, 2 rzędową przy tym samym warunku dla suportu max 50Z. Przy korbach z klasycznymi suportami można sobie poradzić stosując odpowiednio dłuższy suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 5 Października 2009 Udostępnij Napisano 5 Października 2009 A to zalezy. U mnie w szosowej Ultegrze ramie korby jest oddalone o 6cm od osi kola, a w gorskiej Deorce 7,5cm. Jakby ta Ultegre zalozyc do gorala, to ramie korby w tylnym polozeniu byloby 2-3mm od tylnych widelek i konkretnie obcieralbym butem przy pedalowaniu. Mufy suportu te same - 68mm. Tylne widelki w MTB sa o wiele szersze przy rurze podsiodlowej, zeby pomiescic opone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DominikM Napisano 5 Października 2009 Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Klosiu, prędzej przy sprintach ocierał byś ramieniem korby o tylne widełki - ale na pewno nie butem Akurat sprawdzałem to przy pozostawieniu ok 1mm prześwitu dla ramienia lewej korby i nie stanowiło to problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 5 Października 2009 Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Przypuszczam ze to juz zalezy od ustawienia stopy na pedalach, w goralu mam lewe ramie tylnych widelek otarte do aluminium butem, a nie wiem co by bylo gdybym mial ramie korby jeszcze poltora cm blizej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.