Skocz do zawartości

[Korba] Jaka do około 200 PLN

thetere

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem świadom, że większość poleci " Deore ", tylko dlatego, bo ma zintegrowany suport - ale podobno aż taka sztywna nie jest. Zresztą podobno z tym suportem mogą być problemy bo jest za długi ( przeczytałem to kilka tematów niżej, w testach ).

Mnie nie chodzi o owy suport, tylko o to aby nie obcierał mi łańcuch o prowadnicę gdy mocniej przycisnę w pedał.

Zastanawiałem się nad accentem Sonora ??

Aktualnie mam Trvativa X-FLOW, więc suportu na razie bym nie musiał wymieniać.

Mialem korbę tanią FSA, potem cos z poza grupy pomiędzy Alivio a Deore FC-M442 ze sztywnym nawet mocowaniem na octalink, obecnie Deore FC-M510 z mocowaniem Octalink, w każdym przypadku przy mocniejszym wdepnięciu blat trze o prowadnicę - powód, slaba sztywności ramy ale przyznam że po zmianie mocowania sztywośc nieco się poprawiła, ale jednak rama też ma tu coś do powiedzenia :)

• Mod Team

Dokładnie jak wyżej.

Jeździłem na początku mojego rowerowania na Acerze na kwadrat i było tragicznie,

potem zmiana na Deore na Octalink i już było lepiej, ale nie rewelacyjnie.

Dziś jeżdżę na Deorce ze zintegrowana osią i jest rewelacyjnie, nic nie ociera,

ale zapewne przyczyniła się do tego też jednoczesna zmiana ramy.

Mimo wszystko uważam, że za tą cenę nie znajdziesz aktualnie sztywniejszej korby,

a to że komuś ociera nie znaczy, że jest mało sztywna,

bo tu do czynienia ma dużo do jakiej ramy została włożona.

A prawda jest też taka, że taka korba wraz z suportem usztywniają okolice suportu,

więc nie ma się czego bać tylko kupować.

w tej cenie jak wyżej koledzy już napisali Deore, posiadam i jestem zadowolony...

co do obcierającego blatu, w modelu M532 koronki trochę trą o wodzik przy mocnym nacisku na pedały, ale jest to efekt samego wykonania koronek, są po prostu za mało sztywne... to ideału trochę im brakuje, ale w tej cenie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...