Skocz do zawartości

[hamulec hydrauliczny] Będzie pasował?

ZooMi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam pytanie, jak w temacie: czy do mocowania na zdjęciach [ http://img180.imageshack.us/gal.php?g=dsc0002b.jpg ] będzie pasował hamulec Tektro Auriga i tarcza 203mm? [ http://allegro.pl/item760421761.html ]

Czy będzie konieczne montowanie jakiegoś adaptera?

Wybaczcie niewiedzę, do tej pory używałem samych V-brake'ów, tarczówki hydrauliczne to dla mnie odległy kosmos.

Wydaje mi się że twój obecny rowerek o ile się nie mylę to Kross Sign DS - wnioskuję to po amortyzatorze i przypuszczam że masz piasty Joy Tech, amortyzator to zapewne RST Launch - jeżeli wszystko się do tej pory zgadza :) (a jeżeli nawet nie to nie zmienia to faktu) że do takiego amortyzatora maksymalna srednica tarczy jaką możesz zamontować nie powinna przekraczać 180mm zgodnie z danymi producenta.

Tak do takiego amortyzatora jest potrzebny adapter, odpowiedni do wielkości tarczy.

Napisano

Jak najbardziej, jest to tarcza 160mm, poczytaj opinie o tym hamulcu, jego awaryjności itp, bo cena jest naprawdę ok i również wzbudził u mnie zainteresowanie.

Pamietaj że musisz doliczyc jeszzce cene adapteru w tym przypadku pod tarczę 160mm

Napisano

Witam, nie chciałem pisać nowego tematu, mam pytanie, czy mając na amorku (dart 3) mocowanie PM, mogę jakimś adapterem zamontować zacisk który jest na IS? (xt, 2006 czy 2007) rozchodzi się o tarcze 160. Będe wdzięczny za link do przykładowego adaptera, jeśli takowy istnieje,

pozdro

Napisano

mocowanie PM, mogę jakimś adapterem zamontować zacisk który jest na IS? (xt, 2006 czy 2007) rozchodzi się o tarcze 160.

pozdro

Jeżeli masz mocowanie PM i chcesz zamocować tarczę 160mm nie potrzebujesz zadnego adaptera :) Adapter potrzebny w przypadku większych tarcz.

Napisano

Jeśli to faktycznie jest poprzedni model XT (lub nowszy) to rzeczywiście na PM i tarczę 160 montuje się bez żadnego adaptera. Tylko jak się ma do tego stwierdzenie, że zacisk jest na IS? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...