Skocz do zawartości

[ramy] propozycje ram do XC

DuszekBrzesko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Potrzebuje ramy do XC w cenie do 550 zl. Szukam czegos lekkiego i wytrzymalego. Powinna dobrze zachowywac sie na podjazdach i ostrcyh zjazdach. mam 14 lat 188 cm wzrostu i 83 kg masy ciała. szukam czegos pod moją budowe ciała. prosze o propozycje ram oczywiscie sztywniakow. Dziękuje i pozdrawiam :))

Napisano

Witam. Potrzebuje ramy do XC w cenie do 550 zl. Szukam czegos lekkiego i wytrzymalego. Powinna dobrze zachowywac sie na podjazdach i ostrcyh zjazdach. mam 14 lat 188 cm wzrostu i 83 kg masy ciała. szukam czegos pod moją budowe ciała. prosze o propozycje ram oczywiscie sztywniakow. Dziękuje i pozdrawiam :))

Sporo jest takich tematów, ja ostatnio pisałem w temacie rama XC do 600 zł czy jakoś tak. Każdy ma inną budowę, jeden ma długie nogi krótki tułów, a ktoś inny jeszcze inaczej. Mi polecono w tej cenie Rometa Jolene. Ma dosyć ciekawą geometrię i wagę w tej cenie.

• Mod Team
Napisano

Od siebie mogę polecić Accenta El Nino, tak jak to czyniłem już w innym temacie.

Fajna ramka, sztywna, nie zawiodłem się na niej - nie liczyłem na to, że będzie się na niej tak dobrze jeździło.

Napisano

Dzieki za kilka odpowiedzi widzialem i czytalem juz o ramce Accent-a duzo osob ja poleca. rama Rometa wyglada bardzo fajnie zastanowie sie xDD bardzo podoba mi sie x-vert bardzo ladnie wyglada ale czy tak samo sie na niej jezdzi ? xDD

Napisano

A co mysilicie o ramie Giant XTC ???

A gdbyscie mogli powiedziec mi wszystko na temat ramy accent el nino ... ciekawa rama czytalem opinie na jej temat i sa rozne. moze Wy mi cos pomozecie . pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

A gdbyscie mogli powiedziec mi wszystko na temat ramy accent el nino ... ciekawa rama czytalem opinie na jej temat i sa rozne. moze Wy mi cos pomozecie . pozdrawiam

Dla mnie Giant XTC - rama po prostu miodzio (niestety nie mialem jej okazji testować ale bardzo mi się podoba zwłaszcza rocznik 2006 ;)

pozdrawiam

Maks

Napisano

gdybym miał się czepiać ( bo dopiero El Nino docieram ), to pomysłu na wewnętrzną średnicę rury podsiodłowej - 31,2 mm. Utrudnia to nieco wybór spośród sztyc ( o bardziej standardowych średnicach - 30,9 czy 31,6) innych marek, niż Accent'a :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...