DuszekBrzesko Napisano 4 Października 2009 Napisano 4 Października 2009 Witam. Potrzebuje ramy do XC w cenie do 550 zl. Szukam czegos lekkiego i wytrzymalego. Powinna dobrze zachowywac sie na podjazdach i ostrcyh zjazdach. mam 14 lat 188 cm wzrostu i 83 kg masy ciała. szukam czegos pod moją budowe ciała. prosze o propozycje ram oczywiscie sztywniakow. Dziękuje i pozdrawiam )
trucho Napisano 4 Października 2009 Napisano 4 Października 2009 Witam. Potrzebuje ramy do XC w cenie do 550 zl. Szukam czegos lekkiego i wytrzymalego. Powinna dobrze zachowywac sie na podjazdach i ostrcyh zjazdach. mam 14 lat 188 cm wzrostu i 83 kg masy ciała. szukam czegos pod moją budowe ciała. prosze o propozycje ram oczywiscie sztywniakow. Dziękuje i pozdrawiam ) Sporo jest takich tematów, ja ostatnio pisałem w temacie rama XC do 600 zł czy jakoś tak. Każdy ma inną budowę, jeden ma długie nogi krótki tułów, a ktoś inny jeszcze inaczej. Mi polecono w tej cenie Rometa Jolene. Ma dosyć ciekawą geometrię i wagę w tej cenie.
Mod Team bogus Napisano 5 Października 2009 Mod Team Napisano 5 Października 2009 Od siebie mogę polecić Accenta El Nino, tak jak to czyniłem już w innym temacie. Fajna ramka, sztywna, nie zawiodłem się na niej - nie liczyłem na to, że będzie się na niej tak dobrze jeździło.
trucho Napisano 5 Października 2009 Napisano 5 Października 2009 piszesz o tej ramie?? http://allegro.pl/item759170559_rama_mtb_corratec_x_vert_s_0_2_lite_52_eurobike.html
DuszekBrzesko Napisano 5 Października 2009 Autor Napisano 5 Października 2009 Dzieki za kilka odpowiedzi widzialem i czytalem juz o ramce Accent-a duzo osob ja poleca. rama Rometa wyglada bardzo fajnie zastanowie sie xDD bardzo podoba mi sie x-vert bardzo ladnie wyglada ale czy tak samo sie na niej jezdzi ? xDD
krzywo Napisano 5 Października 2009 Napisano 5 Października 2009 http://download.bikeboard.pl/pdf/corratec_x-vert_s_03.pdf przeczytaj
DuszekBrzesko Napisano 6 Października 2009 Autor Napisano 6 Października 2009 A co mysilicie o ramie Giant XTC ??? A gdbyscie mogli powiedziec mi wszystko na temat ramy accent el nino ... ciekawa rama czytalem opinie na jej temat i sa rozne. moze Wy mi cos pomozecie . pozdrawiam
twmax Napisano 15 Października 2009 Napisano 15 Października 2009 A co mysilicie o ramie Giant XTC ??? A gdbyscie mogli powiedziec mi wszystko na temat ramy accent el nino ... ciekawa rama czytalem opinie na jej temat i sa rozne. moze Wy mi cos pomozecie . pozdrawiam Dla mnie Giant XTC - rama po prostu miodzio (niestety nie mialem jej okazji testować ale bardzo mi się podoba zwłaszcza rocznik 2006 pozdrawiam Maks
1415chris Napisano 15 Października 2009 Napisano 15 Października 2009 Pomijajac geo, moze pasowac lub nie to chyba jedna z niewielu ram wybierajac ktora nie popelnisz bledu.
Sandacz Napisano 16 Października 2009 Napisano 16 Października 2009 A co mysilicie o ramie Giant XTC ??? A gdbyscie mogli powiedziec mi wszystko na temat ramy accent el nino ... ciekawa rama czytalem opinie na jej temat i sa rozne. moze Wy mi cos pomozecie . pozdrawiam gdybym miał się czepiać ( bo dopiero El Nino docieram ), to pomysłu na wewnętrzną średnicę rury podsiodłowej - 31,2 mm. Utrudnia to nieco wybór spośród sztyc ( o bardziej standardowych średnicach - 30,9 czy 31,6) innych marek, niż Accent'a :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.