Skocz do zawartości

[Pulsometr] Polar cs 100

bass

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie

Od około roku jestem użytkownikiem pulsometru Polar CS 100. Kupiłem go jako sprzęt używany i nie było z nim problemów, przez prawie rok działał bez zrzutów. Problemy zaczęły się jakiś miesiąc temu kiedy to wskazania pulsu zaczęły "wariować" (skoki pulsu ze 160 na 220, itp). Wskazania dotyczące pomiarów rowerowych były poprawne. Doszedłem do wniosku że to wina nadajnika (paska zakładanego na klatkę piersiową, niestety bez wymiennej baterii)ale po pewnym czasie na liczniku pojawiła się ikonka informująca o niskim poziomie baterii licznika. Więc poyślalem że to wina slabej baterii, poszedlem do zegarmistrz i kupiłem nową. I tu się pojawił problem.

Po zamontowaniu nowej baterii na wyświetlaczu pojawiają sie podswietlone wszystkie możliwe wskazania (co jest normalne, tak przynajmniej pisze instrukcja) a po naciśnięciu jakiegokolwiek przycisku symbol 8707 . Co prawda można wejść w menu, włączyć 'sleep mode', wykasować dane, zrobić 'internal test' ale na tym koniec. Gdy wychodzę z menu caly czas pojawia sie symbol 8707.

Próbowałem już, wkładania i wyjmowania baterii, innej baterii, zakładać pasek, montować licznik w rowerze, sprawdzać czy się uruchomi samoczynnie podczas jazdy i NIC. Może ktoś miał podobny problem ze swoim polarem, lub ma pomysł jak ten problem rozwiązać, albo powie mi że ten licznik nadaje sie na złom bo sie po prostu zepsuł, a ten symbol to taki error po polarowemu:)

Miałem problem z odczytem pulsu a teraz nie mam całego licznika.

Z góry dzieki za pomysły i sugestie co z ty polarem zrobić

Pozdrawiam

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
Napisano

Bass da się go jakoś twardo zresetować. Nie pamiętam jak. Kiedyś miałem kilka Cs100, ale nie polecam ich. Jedyne sensowne z serii CS zaczynają się od modelu 400. Sam wolę S.

OIDP CS 100 nie kontaktuje się z komputerem. Dopiero chyba CS200.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...