riley2pl Napisano 2 Października 2009 Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Ja aktualnie posiadam Holenderski manhattan 28" najlepiej zachowany egzemplaż -chromowane:koła.lampy,kierownica,sztyca,klamka hamulca,błotniki,dzwonek -opony z białym bokiem -3 biegi w piaście sachs -rogi wave -ogromną przednią chromowaną lampę przerobioną na ksenonową -nowe gumowo chromowane pedała -nowe chromowane pancerze -nowe linki od motoru bo rowerowe słabe -obudowa łańcucha AEM -2 liczniki Maksymalna prędkość jaką osiągnąłem przyt odpowiednio skorygowanym licznikiem z niewielkiego wzniesienia i w bezwietrzny dzień to 62,4 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riley2pl Napisano 5 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2009 PISZCIE JAKIE WY POSIADACIE ROWERY OCZYWIŚCIE HOLENDERSKIE I JAKI MAJA OSPRZĘT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wladek Napisano 20 Października 2009 Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Posiadam rower Gazelle Toer Populair, dokładnie taki jak tutaj: http://www.chillride.pl/details:4728/gazelle+toer+populair+t3+man Prezentuje się wspaniale, ale najważniejsze, że jeździ się bardzo przyjemnie. Ciekawostką jest zastąpienie linek stalowymi drutami. Kremowe opony, skórzane siodło, oraz ręczne malowanie dopełniają retro charakter mojego bicykla. Rower idealnie nadaje się do jazdy po mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riley2pl Napisano 21 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2009 No fajny rowerek ja postaram się wrzucic swojego zdjecie tylko muszę obcykać jak to zrobić może htmlem. Mam pytanie jak działa to dynamo bezoporowe w przedniej osi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riley2pl Napisano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Mam jescze ogromną przednią lampę oczywiście chromowaną jajko w stylu retro ale jest wielka jak lampy od ursusa capka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OneMoreBike Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ja od niedawna poruszam się na cargo bike'u Bullitt i muszę powiedzieć, że zakochałem się w tym sprzęcie jak to wygląda możecie zobaczyć tutaj: www.larryvsharry.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JOLA2612 Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 www.SolidneRowery.pl nowy sklep internetowy z rowerami holenderskimi. Zajmujemy się dystrybucją rowerów holenderskiej marki „POPAL”. U nas znajdą Państwo najpopularniejsze modele z kolekcji „POPAL” jak również rowery używane znanych holenderskich marek, takich jak: Gazelle, Batavus, Sparta. W chwili obecnej posiadamy w stałej sprzedaży około 30 rowerów nowych i 70 używanych, dzięki czemu każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie. Nasze rowery sprowadzamy z Holandii i wybieramy tylko te najbardziej aktualne modele z nowszych kolekcji. Oferujemy tylko rowery w dobrym i bardzo dobrym stanie technicznym oraz dbamy o to, aby nasz towar i usługi były jak najwyższej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeusz92 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Dzisiaj kupiłem. Motbecane Tors. na oko jakieś 80-te lata. Wszystko jak należy: 3-gang, biały pas na tylnym błotniku, reflektor wysoko i w ogóle cud, miód i orzeszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulegule Napisano 27 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 a ja posiadam dameczke RALEIGH calutak w chromie, damka jest na sprzedaz By buy_sell_pl at 2011-06-26 oto link do aukcji: http://allegro.pl/raleigh-piekna-unikatowa-damka-cala-w-chromie-i1688230856.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longer0709 Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 A to moje cacko (i poco mi jakiś przereklamowany giant) http://www.koga.com/uk/bike.asp?collectionid=3&segmentid=4&id=96371&FullSpecs=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 a ja posiadam dameczke RALEIGH calutak w chromie, damka jest na sprzedaz Bajeczny rower... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzim Napisano 17 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 a ja mam pytanko do posiadaczy holenderskich cacek Moja panna truje mi tyłek bym zakupił jej taki rowerek. Nie miałem jeszcze na żywo możliwości obejrzenia/dotknięcia roweru w tym stylu i nie bardzo wiem jak rozmiarowo one wypadają. Moje dziewczę ma ok 175cm wzrostu i chciałbym prosić Was o podpowiedź jaki rozmiar byłby odpowiedni. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeusz92 Napisano 3 Września 2011 Udostępnij Napisano 3 Września 2011 Holendry są duże. Koła 28", rurka podsiodłowa najczęściej 51cm. Gwarantuję Twojej dziewczynie wygodną jazdę na każdym holendrze. Właściwie to różnią się tylko ramą (męska lub damska, bo nie liczę rowerów dziecięcych, które są zaopatrzone w 26" koła) ale nie rozmiarem. @gulegule, Twój Raleigh jest po prostu fantasmagoryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swallow Napisano 28 Października 2011 Udostępnij Napisano 28 Października 2011 a ja posiadam dameczke RALEIGH calutak w chromie ach same achy i echy !!!!!!!!! piękna jest ! chociaż osobiście nie przepadam za chromami w praktyce (szczególnie w słoneczne, letnie dni) ale naprawdę prezentuje się cudownie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stratos Napisano 17 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Ja od niedawna poruszam się na cargo bike'u Bullitt i muszę powiedzieć, że zakochałem się w tym sprzęcie jak to wygląda możecie zobaczyć tutaj: www.larryvsharry.com Witam! A skąd kupiłeś swój bajk? Nowy czy używany? Dasz jakieś foto swojego sprzętu? Prowadzę w Krk bloga na którym zbieram info o tutejszych cargo bajkach. Ja od jakiegoś czasu marzę o cargo, ale na polskim rynku słabo z takimi sprzętami, trzeba sprowadzać. Zwłaszcza jeśli myślę o rynku wtórnym, nowe carbo jak bakfiets albo gazelle są dość drogie. Znacie namiary na kogoś kto ściąga takie rzeczy do polski? Pozdraiam, www.SolidneRowery.pl nowy sklep internetowy z rowerami holenderskimi. Zajmujemy się dystrybucją rowerów holenderskiej marki „POPAL”. U nas znajdą Państwo najpopularniejsze modele z kolekcji „POPAL” jak również rowery używane znanych holenderskich marek, takich jak: Gazelle, Batavus, Sparta. W chwili obecnej posiadamy w stałej sprzedaży około 30 rowerów nowych i 70 używanych, dzięki czemu każdy znajdzie wśród nich coś dla siebie. Nasze rowery sprowadzamy z Holandii i wybieramy tylko te najbardziej aktualne modele z nowszych kolekcji. Oferujemy tylko rowery w dobrym i bardzo dobrym stanie technicznym oraz dbamy o to, aby nasz towar i usługi były jak najwyższej jakości A ściągacie też cargo bajki? Interesowałby mnie jakiś taki z przednim bagażnikiem jak ten: lub jakiś klasyczny Long John? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaultier Napisano 2 Marca 2012 Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Witam, Mógłby mi ktoś z miłośników rowerów holenderskich doradzić w temacie http://www.forumrowerowe.org/topic/106572-do-500-miejski-uzywany-holenderski-prosba-o-opinie-i-pomoc-w-wyborze/ Dziękuje i pozdrawiam Gaultier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarWitt Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam wszystkich. Aktualnie posiadam rower Gazelle toer populair z 8-biegową przerzutką Shimano i rolkowymi hamulcami.Może zdziwi fakt że rower to tzw. damka ale ja nazywam go unisex ze względu na budowę ramy.Rower jest bardzo stylowy , pięknie wykończony ozdobieniami a także niklowanymi częściami. Kremowe opony oraz legendarne siodełko firmy Brooks dodają stylu pewnej epoki. Ważnym elementem jest podkowa zabezpieczającja Axa Defender którą możemy dodatkowo wykorzystać wpinając w nią łańcuch lub linkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stratos Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 6071098683_92092bf6cf_z.jpg 65,75 KB 4 Ilość pobrań 6071098683_92092bf6cf_z.jpg 65,75 KB 4 Ilość pobrań nie mogę otworzyć obrazków: "nie masz uprawnień do otworzenia tego zalącznika" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OgnistyK Napisano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam, Czy ktos moze jest w posiadaniu naklejek albo wazornika/projektu zeby samemu zrobic albo ma namiary na sklep gdzie mozna kupic do roweru Pointer Glorie ? odrestaurowlem ww rower rama zostala wypiaskowana, pomalowana proszkowo i do pieca na sliczny "ognisty czerwony" niestety po tej czynnosci naklejek brak a bez nich jakos tak nie ma dopelnienia w projekcie. za kazda pomoc z gory dziekuje. pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.