GMark Napisano 2 Października 2009 Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Mam pewien problem. Otóż przerzutka tyna wykonuje taką pracę: przy zmnniejszaniu przełożenia łańcuch nie przeskakuje na odpowiednią większą zębatkę i muszę manetką zmiany przerzutek zrobić dwa ruchy w kierunku zmiany przełożenia aby odnieść skutek. Jak to poprawić? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 2 Października 2009 Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Zła regulacja lub mniej prawdopodobne, że słaba sprężyna w mechanizmie przerzutki, z jakiej przerzutki obecnie korzystasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyklista Napisano 2 Października 2009 Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Linka biegnąca do przerzutki jest za słabo naprężona, musisz odkręcić pokrętło przy manetce lub przerzutce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Października 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Października 2009 miałem kiedys tak, jak mialem rower za 400zł przerzutka w standardzie oferowała luz wiekszy niz altus po 5kkm a manetka miala przynajmniej 1/2 biegu luzu tak ze jak wszystko sie dodało do kupy włąsnie tak to działało trzeba było wachlowac po 2 zeby wrzucic 1. zmiana manetki na bardziej prezyzyjna juz powinno pomoc + regulacja przerzutki ma działac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 2 Października 2009 Udostępnij Napisano 2 Października 2009 zmien linki i pancerze, sprawdz hak przerzutki i wyreguluj ją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GMark Napisano 2 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Dzięki za rady. Będę próbować. Choć napinanie i luzowanie linki już przerabiałem. Faktycznie linka może się wyciągnęła lub/i pancerz "zarósł" więc pewnie skończy się na ich wymianie. Dodam tylko,że problem kt. opisywałem wcześniej zaczął występować po zmianie kasety i łańcucha po całorocznej jeździe w zasadzie w każdych warunkach. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.