Skocz do zawartości

[przerzutka]

GMark

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pewien problem. Otóż przerzutka tyna wykonuje taką pracę: przy zmnniejszaniu przełożenia łańcuch nie przeskakuje na odpowiednią większą zębatkę i muszę manetką zmiany przerzutek zrobić dwa ruchy w kierunku zmiany przełożenia aby odnieść skutek. Jak to poprawić?

pozdrawiam

• Mod Team

miałem kiedys tak, jak mialem rower za 400zł :P przerzutka w standardzie oferowała luz wiekszy niz altus po 5kkm a manetka miala przynajmniej 1/2 biegu luzu :) tak ze jak wszystko sie dodało do kupy włąsnie tak to działało trzeba było wachlowac po 2 zeby wrzucic 1.

zmiana manetki na bardziej prezyzyjna juz powinno pomoc + regulacja przerzutki ma działac.

Dzięki za rady. Będę próbować. Choć napinanie i luzowanie linki już przerabiałem.

Faktycznie linka może się wyciągnęła lub/i pancerz "zarósł" więc pewnie skończy się na ich wymianie.

Dodam tylko,że problem kt. opisywałem wcześniej zaczął występować po zmianie kasety i łańcucha po całorocznej jeździe w zasadzie w każdych warunkach.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...