zahas Napisano 1 Października 2009 Napisano 1 Października 2009 Nigdzie nic nie znalazłem na ten temat a interesuje mnie kiedy należy wymienić suport na nowy (chodzi mi oczywiście o suporty typu cartridge). Te obecnie montowane (sam posiadam Truvativ Power Spline) są bezobsługowe - nie ma w nich możliwości likwidacji luzów czy nawet smarowania. Na jak długo wystarczy więc taki wkład i kiedy go wymienić?
Schwefel Napisano 1 Października 2009 Napisano 1 Października 2009 Usłyszysz i poczujesz kiedy suport upomni się o wymianę. Póki się kręci dobrze to nie ma co wymieniać.
przemolinko Napisano 2 Października 2009 Napisano 2 Października 2009 Różnie to bywa z trwałością suportu, zależy to od prędkości i mocy przekazywanej na korbę. Oraz to w jakim terenie się poruszasz- woda błoto przez takie rzeczy o wiele szybciej zużywany jest materiał. A jak kolega już powiedział sam będziesz wiedział kiedy go wymienić.
zahas Napisano 2 Października 2009 Autor Napisano 2 Października 2009 A czy jakiś "zawodowiec" który zajeździł już niejeden suport mógłby podać jakieś cyferki - bardzo mnie ten problem interesuje.
Schwefel Napisano 2 Października 2009 Napisano 2 Października 2009 Nikt ci nie poda cyferek, bo takich nie ma. Nie rób sobie niepotrzebnych problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.