cinek260 Napisano 1 Października 2009 Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Witam! W wakacje kupiłem używany rower z hamulcami hydraulicznymi hayes sole. Na początku byłem bardzo z nich zadowolony - wszystko chodziło bez zarzutu. Z czasem jednak zaczęły przy hamowaniu wydawać dziwne odgłosy (nie piszczą).Wymieniłem klocki ale dźwięk został. Po tej wymianie zauważyłem ocieranie - tarcza nie jest idealnie prosta, udałem się do serwisu, zmniejszyli ocieranie lecz nie zlikwidowali dźwięku przy hamowaniu. Czy przyczyną może być niewycentrowana tarcza? Przy lekkim dociskaniu hamulców rower wibruje, przy mocniejszym wydaje te dźwięki, a przy maksymalnym działa prawidłowo(koło się nie rusza). Mam jeszcze problem z przednim(tamten był tylni) hamulcem (ten sam model), mianowicie wczoraj kończąc jazdę zauważyłem, że klocek go minimalnie blokuje. Wcześniej tak nie było, prawdopodobnie stało się to w trakcie jazdy. Co może być przyczyną? Dodam, że są to moje pierwsze hydrauliki i raczej bardzo mało wiem na temat ich serwisowania itd. Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.