Skocz do zawartości

[ślad GPS] wycieczki MTB po Borach Tucholskich

stefanX

Rekomendowane odpowiedzi

w zawiązku z tym, że nie znalazłem odpowiedniego tematu (jest tylko dział pedaluj.pl, na którym nie doszukałem się "obsługi" GPS) zakładam tutaj nowy temat.

Jako, że jeżdżę często z GPS w plecaku, to postanowiłem stworzyć małą bazę gotowych do ściągnięcia Tracków GPS z Borów Tucholskich (i nie tylko). Myślę, że mogą okazać się pomocne, jeśli ktoś planuje się tutaj wybrać.

Dopiero zaczynam opracowywać swoje przejazdy, więc będę wrzucał nowe stopniowo.

Dziś na początek całkiem "zdrowa" traska 40km - mocno terenowa, w kilku miejscach wręcz przełajowa (po leśnej ściółce)

opis trasy + mapa + track

Aha - proszę zbytnio się nie sugerować różnicą przewyższeń wyrażoną liczbowo. Taka specyfika systemu GPS, że dokładność w pionie nie jest zbyt dobra, a serwis everytrail (jak większość tego typu) nie wygładza profilu i chyba wlicza każdą najdrobniejszą różnicę wys. pomiędzy kolejnymi punktami. Niestety nie mam altimetru żeby to sprawdzić, ale myślę, że akurat dla tej trasy różnica przewyższeń to jakieś 300-400m

Wiem, że jest sporo takich serwisów. Ale nie zaczynajmy o tym dyskusji. Stworzyłem ten temat na forum, żeby rowerowi forumowicze, którzy zapragną się wybrać w moje strony mieli gotowe trasy do wyboru. Tyle OT. Dalsza dyskusja w tym temacie tylko o konkretnych trasach.

edycja 22:20 01.10.2009:

Bardzo krótka (9km), i szybka traska na dobranoc. Właśnie wróciłem. Generalnie polnymi drogami. Także, jeśli tak jak ja (czyli o tej porze we wrześniu), to zabrać lampkę odpowiednią do rozpoznania większych dziur na drodze. Chyba że na księżycu będziemy polegać.

http://www.everytrai...?trip_id=375339

Edit 22:12 02.10.2009

Jako, że nna tym forum nie można edytowac starszych niz (chyba) 15 minut postów - wrzucam tutaj działający link z pierwszego postu

http://www.everytrai...?trip_id=375975

Średnią też się nie sugerujcie. Po drodze 2 godziny spędziłem w pracy w Plaskoszu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...