Aceventura Napisano 30 Września 2009 Napisano 30 Września 2009 Witam serdecznie przymierzam się do zakupu roweru, mam do wyboru na dwóch róznych korbach: - Shimano FC-M191 - Truvafiv X-flow Pozostały osprzęt napędowy to: Przerzutka przód - Shimano Alivio Przerzutka tył - Shimano Deore Łańcuch - KMC Z 72 Kaseta - SRAM PG-83 Która korba będzie mocniejsza (ważę około 90 kg) i będzie lepiej współpracować z resztą osprzętu???? PS. Korby są na kwadrat
Flash3M Napisano 30 Września 2009 Napisano 30 Września 2009 Przeglądając oferty na allegro wydawać by sie mogło, że Truvativ ma mocowanie na mini-isis. Z innych różnic Truvativ powinien mieć najmniejsza zębatkę z aluminium, jednak IMHO ma to za małe znaczenie, aby było to jakimś kryterium. Ja bym chyba wolał Shimano, bo kwadrat zawsze jakiś dorwać łatwo (łatwiej od mini-isis), a ten mini-isis to ani octalink, ani isis, więc w przypadku awarii suportu Truvativa miałbyś spory problem. Z kompatybilnością obu korb ze wspomnianymi częściami nie powinno być problemów, aczkolwiek mogę się mylić, bo SRAM'a nie lubię a KMC unikam (za radą znajomego).
c1ach Napisano 1 Października 2009 Napisano 1 Października 2009 X-flow jest też w wersji na kwadrat Przy takiej wadze w jednej i drugiej szybko pogniesz blaty na prawo i lewo. Bierz tą która Ci się bardziej podoba, nie ma wielkiej różnicy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.