Gekon Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Witam, potrzebuję szybko kupić tarczę do avida juicy 3 6 śrub 160 mm znalazłem accent blade avid g2 i g3 drogie a2z na allegro, ale nie jestem pewny czy sa warte uwagi nie wiem też czy opłaca się płacić za powłokę azotku tytanu w modelach accenta i a2z jeżdżę xc i maratony, dużo km rocznie, dlatego chciałbym lekki i trwały produkt. oryginalna tarcza avida działała ok póki się nie pogięła polećcie proszę coś w rozsądnej cenie, a przynajmniej wartego ceny. cena jaka uznaje za rozsadna to 50-100 zl, jesli sie bardzo oplaca to moze byc dowolna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Co do tej powłoki TiN- podobno lepiej oddaję ciepło do otoczenia. Czy jest to warte uwagi wydaję mi się, że nie- jakoś się nie spotkałem z tymi tarczami we FR czy DH. W tarcze avida bym nie celował. Accent Blade powinny się sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 TiN po jakimś czasie się ściera i tarcza wygląda przynajmniej nie elegancko Mogę polecić XT http://allegro.pl/item746333521_nowosc_2010_tarcza_shimano_xt_sm_rt76_na_6_sru.html wprawdzie jeździłem na XTR pod CL ale konstrukcja ta sama. Wytrzymała, bardzo dobra jakościowo, ładna i na pająku - trzeba mieć talent, by ją skrzywić wg mnie jak bardziej godna polecenia. A Avidy można tanio wychaczyć na allegro: http://allegro.pl/item750668108_komplet_tarcz_avid_160mm_nowe.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Nie bierz juz tych Avidowskich G2CS, ja sie przekonuje jaki to sh*t. W krotkim czasie pogiąłem dwie 160mm, i co prawda jako tako udało sie wyprostować, ale niesmak pozostaje. Pytanie czy w innych tarczach to norma? Nie mowie oczywiscie o jakims upadku itp. tylko pogiecie w trakcie normalnego uzytkowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 A ja używam tarcz shimano SM-RT51 i sobie chwalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość R3surrection Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 mam na sprzedaż nowe 2x 160mm od elixirow gg 6027836 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Daj sobie spokój z tymi powłokami azotku tytanu. Ja kupiłem Accenta Blade Ti, przejechałem 50km i po powłoce nie było śladu, została tylko na ramionach i wygląda to gorzej niż normalna tarcza. Z tym oddawaniem ciepła to też raczej bajka, bo jak takiej mikroskopijnej grubości powłoka może tu pomóc? Mi najlepiej jeździ się na Avidach Polygon 160mm - to te pierwsze tarcze Avida co montowali do Juicy 5/7. Niezły jest też XT SM-RT75 które z racji powierzchni roboczej lepiej sprawdza się w czterotłoczkowcach niż w dwutłoczkowcach. Miałem też Blade 180mm ale wywaliłem go bo powierzchnia robocza w ogóle nie pasuje do hampli Shimano (przynajmniej tych czterotłoczkowych). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.