Skocz do zawartości

[hamulec hydrauliczny] jaką kupić tarczę 160 mm

Gekon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuję szybko kupić tarczę do avida juicy 3 6 śrub 160 mm

znalazłem accent blade

avid g2 i g3 drogie

a2z na allegro, ale nie jestem pewny czy sa warte uwagi

nie wiem też czy opłaca się płacić za powłokę azotku tytanu w modelach accenta i a2z

jeżdżę xc i maratony, dużo km rocznie, dlatego chciałbym lekki i trwały produkt. oryginalna tarcza avida działała ok póki się nie pogięła

polećcie proszę coś w rozsądnej cenie, a przynajmniej wartego ceny. cena jaka uznaje za rozsadna to 50-100 zl, jesli sie bardzo oplaca to moze byc dowolna

TiN po jakimś czasie się ściera i tarcza wygląda przynajmniej nie elegancko :P

Mogę polecić XT http://allegro.pl/item746333521_nowosc_2010_tarcza_shimano_xt_sm_rt76_na_6_sru.html wprawdzie jeździłem na XTR pod CL ale konstrukcja ta sama. Wytrzymała, bardzo dobra jakościowo, ładna i na pająku - trzeba mieć talent, by ją skrzywić ;) wg mnie jak bardziej godna polecenia.

A Avidy można tanio wychaczyć na allegro: http://allegro.pl/item750668108_komplet_tarcz_avid_160mm_nowe.html

Nie bierz juz tych Avidowskich G2CS, ja sie przekonuje jaki to sh*t. W krotkim czasie pogiąłem dwie 160mm, i co prawda jako tako udało sie wyprostować, ale niesmak pozostaje. Pytanie czy w innych tarczach to norma? Nie mowie oczywiscie o jakims upadku itp. tylko pogiecie w trakcie normalnego uzytkowania...

Daj sobie spokój z tymi powłokami azotku tytanu. Ja kupiłem Accenta Blade Ti, przejechałem 50km i po powłoce nie było śladu, została tylko na ramionach i wygląda to gorzej niż normalna tarcza. Z tym oddawaniem ciepła to też raczej bajka, bo jak takiej mikroskopijnej grubości powłoka może tu pomóc?

Mi najlepiej jeździ się na Avidach Polygon 160mm - to te pierwsze tarcze Avida co montowali do Juicy 5/7. Niezły jest też XT SM-RT75 które z racji powierzchni roboczej lepiej sprawdza się w czterotłoczkowcach niż w dwutłoczkowcach.

Miałem też Blade 180mm ale wywaliłem go bo powierzchnia robocza w ogóle nie pasuje do hampli Shimano (przynajmniej tych czterotłoczkowych).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...