WaGiant Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Policzyłem ,,dziurki" (wskażniki zużycia ) na moich obręczach . Z jednej strony koła ( tył i przód ) jest po 17 regularnie rozmieszczonych wskażników . Po drugiej stronie w tylnym jest 12 - w 4 grupach po 3 , w przednim podobnie z tym że jest jeszcze 13 dziurka .Te grupy wskażników nie są rozmieszczone na obręczy symetrycznie - odległości między grupami są różne .Co o tym myśleć ? Wcześniej nie liczyłem .Obręcz w miejscu gdzie teoretycznie powinien być wskaźnik nie wygląda na bardziej zajechaną ( na oko ) .Zawsze tak było czy to już zużycie ? A jeśli tak jaki jest powód tak nieregularnego zużycia .Koła przejechały ok 8 Kkm może ciut więcej ( to chyba nie jest dużo ).Używałem klocków Accenta i czerwonych Clarksów . Te clarksy to osobny temat napiszę w dziale hamulców . Czekam na jakieś wyjaśnienie , a gdyby od posiadacza DT XR 4.1 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Odświeże troche temat i zapytam... Ile jeszcze przejadą obręcze, jezeli ze wskaźnikow juz malo co zostalo? Czy jesli "kropki" ( wskaźniki ) znikna mozna jeszcze jezdzic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 29 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 To chyba oczywiste, że jeżeli kropki znikną to trzeba wymienić obręcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.