heniekkrol Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Czesć Obecnie mam już konkretnie wyciągnięty HG40. Chciałbym coś wytrzymalszego. Kaseta Acera hg30 korba x-flow. Coś z poniższych ? http://www.synkros.pl/product-pol-291-Lancuch-SHIMANO-HG91.html http://www.synkros.pl/product-pol-290-Lancuch-SHIMANO-HG70.html czy lepiej kupić 3 sztuki hg40 (~25zł) i zamieniać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morcin2 Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ja na twoim miejcu kupiłbym jakiś tani łańcuch i sprawdził napierw czy ci nie przeskakuje na zębatkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Ja na twoim miejcu kupiłbym jakiś tani łańcuch i sprawdził napierw czy ci nie przeskakuje na zębatkach. Kaseta i zęby na korbie są w porządku ( zdaniem serwisu ) Moze i kasete też na alivio zmienię, pytanko zasadnicze było czy brać jeden porządny ( jaki ? ) łańcuch czy 3 tańsze na zamianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Pytasz o porządny łańcuch? Mówię Rohloff tyle że za cene tego łańcucha będziesz miał kasete z 3ma tanimi łańcuchami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniekkrol Napisano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Pytasz o porządny łańcuch? Mówię Rohloff tyle że za cene tego łańcucha będziesz miał kasete z 3ma tanimi łańcuchami. Powiedzmy trochę mniej $porzadny niż ten rohloff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nota Napisano 6 Października 2009 Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Rohloff jest najlepszy. Po nim jest Wippermann. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikersik1 Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 A ja bym wybrał jeden z łańcuchów Taya. Model TB-600 albo srebrny PRO Velocity z hartowanymi pinami pochodzą na Twoim napędzie na pewno duuużo dłużej niż stosunkowo miękki HG.., a przy tym nie przepłacisz za nazwę, bo nie są one na naszym rynku jeszcze tak rozpowszechnione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 8 Października 2009 Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Wg serwisu zęby mogą być ok, ale dla łańcucha mogą okazać się nie do strawienia i będzie przeskakiwał. Ja bym kupił coś w rodzaju PC-48 - sam zrobiłem na tym łańcuchu ok 8kkm zanim zjadło mi kompletnie korbe (akurat stare alivio miało wszystkie tarcze z alu i zniknęły szybciej jak kaseta ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.