streetbiker Napisano 13 Października 2009 Napisano 13 Października 2009 Panowie żeby nie zakładać nowego wątku chciałem przy okazji zapytać czy jak mam 170 cm wzrostu i jeżdżę na ramie 19 i w sumie dobrze się na niej czuje to czy jest to jakiś czynnik dyskwalifikujący mnie np. do startu w maratonie i osiąganiu nie ostatnich czasów?
Rulez Napisano 13 Października 2009 Napisano 13 Października 2009 Jeśli czujesz się dobrze , to nie jest dyskwalifikujący .
streetbiker Napisano 13 Października 2009 Napisano 13 Października 2009 Ale generalnie dla osób z moim wzrostem ta rama jest za duża? Czy wybór przede wszystkim polega na dopasowaniu się do ramy?
Rulez Napisano 13 Października 2009 Napisano 13 Października 2009 Za duża w sensie wysokiego przekroku, długość ramy w poziomie to sprawa bardzo indywidualna, i nie jest powiedziane, że musi być za długa
streetbiker Napisano 13 Października 2009 Napisano 13 Października 2009 Jeśli chodzi o przekrok to jest gitara i wcale nie odczuwam żadnego dyskomfortu a długość po regulacji manetek,klamek i siodełka jest idealna.Chodzi mi o to że przy wyborze roweru kierowałem się tym żeby się dobrze czuć na nim a nie technicznymi zasadami doboru ram.
Rulez Napisano 13 Października 2009 Napisano 13 Października 2009 Trochę jednak ciężki ten rower, ponad 15 kg
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.