Skocz do zawartości

[rower] na ramie Level 4 Kross

Ronol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam trafiją się na aukcjach rowerowych skladaki na popularnej ramie Kross Level 4 w bardzo niskich cenach

Czy taki rower jest godny zainteresowania ?

Wycieczki rowerowe - 60 % asfalt miasto - 40 % leki teren raczej dróżki leśne, wioski którę są dziurawe itd. i Polskie dziurawe ulice.

przykłady aukcji:

aukcja pierwsza

aukcja druga

175cm, waga 75kg, wycieczki week endowe jedno dniowe trasa 30-50km

Napisano

Rowery może i dały by radę w takich zadaniach jak opisujesz, ale są dla Ciebie stanowczo za duże - oba mają po 21", pod twój wzrost 17",ew. max 19(bo opisujesz lekki teren wiec troche za duża jeszcze od biedy ujdzie, ale ja bym się i tak ba zbyt dużą nie zdecydował, bo sam przez to przeszedłem, tyle że mieszkam w górach).

Napisano

level a4 to odpowiedź na pytanie: tani i dobry góral z aluminium na shimano. moim zdaniem lepszym wyborem byłby rower: duże koła, amortyzator, nie miejski, aluminium, do 1000pln. kross takie robi ale znajdziesz sporo innych. moje ulubione to authory ale one chodzą po ok 1200.

Napisano

Co do ramy to doskonle sobie zdaję sprawę - obecnie i tak jeżdzę na Autorze 19 calowym i taki rozmiar mi b.odpowiada i pasuje

ie mniej jednak rover na aukcji to za pewne składak dlatego tak mnie on zastanawia bo b.tani.

Myślałem też aby kupić crossa - tylko,ze czasami potrafie zjechac szybo jakimiś wertepami i obym na takim crosie sie nie ugotował :) podczas takiego zjazdu

Szukam czego - lekkiego szybkiego na asfalt, i dobrego w lekki teren - las scieżki.

Napisano

Różnica w osprzęcie pomiędzy tym dwoma rowerami jest niewielka, więc nie warto moim zdaniem dopłacać aż 300zł. Ten Kross jest wart swojej ceny. Tylko musiałbyś się do niego przymierzyć, bo 21" to dużo przy twoim wzroście.

Napisano

anglojęzyczni często mawiają "dostajesz to, za co(ile) płacisz" i w tej cenie źle nie jest. ALE.

jest po sezonie.

z legendarnej okazji pt.:"Level A6" w tych rowerach nie ma nic poza ramą, a ta właśnie, to największą zaletą A6 nie była, choć zła raczej nie jest.

przechadzając się po sklepach rowerowych potykam się o zaj.....ste okazje i chętnie bym coś podrzucił ale jestem z tomasz. maz. :D

moja rada: szukamy dalej, bo 800 po roku jazdy zamieni się w 1300 + problemy, a za 1300.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...