Skocz do zawartości

[Pedały]Które bardziej funkcjonalne/wygodne/niezawodne :)...?

Eastern

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Z racji, iż ostatnio postanowiłem przesiąść się z moich kochanych "plastików" na coś bardziej solidnego rezygnując na razie z SPD, będąc dzisiaj w sklepie wpadły mi w oko dwa rodzaje pedałów:

Nr 1. Platformy

Nr 2. Zwykłe - Aluminium

Drugie prezentują się na żywo całkiem ładnie - pierwsze natomiast to straszne byki :). Niestety sam nie wiem które wybrać, ponieważ w życiu nie kupowałem pedałów i chciałbym usłyszeć wasze zdanie na ten temat. Z góry thx za wszystkie podpowiedzi.

Jeżdżę codziennie po asfalcie bez większych podjazdów (miasto) - weekendy zazwyczaj spędzam w beskidzie żywieckim - czyli jazda po wszystkim czym się da :). Pzdr

Napisano

Platformy są o wiele ciężssze ale za to wytrzymalesz od tych drugich.

Drugie są lekkie. A po co komu wytrzymałe pedały na szose. Platformy są bardziej do zjazdów hopek itp.

• Mod Team
Napisano

Platformy zdecydowanie lepiej trzymają but. Nie jest to wprawdzie spd ale można się czuć dużo bezpieczniej niż na zwykłych pedałach. Spróbuj znaleźć kogoś kto ma platformy, albo poproś w sklepie rowerowym żeby dali się chwile przejechać na rowerze z takimi pedałami.

Napisano

Szczerze mówiąc, jeśli chodzi o trzymanie buta wydaje mi się, iż w moim wypadku nie miałoby to większego znaczenia - jeżdżę w tzw. Żwirówkach - butach do piłki nożnej na twardsze nawierzchnie śnieżne ;). Najważniejsza cecha według mnie to rozkład "mocy" buta na pedale.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...