Skocz do zawartości

[amortyzator] jaki do ramy Kross Sign Ds ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakupilem rower kross sign ds z amorem 130 mm amor obzre sie sprawuje ale z czasem chcem kupic hamulce to tamto , ale do rzeczy. Planuje kupic amor jakis Marzchoni czy jak im tam, zeby przy mojej wadze byl dosc miekki (waze 55kg) amor chcem kupic pierwszy ale nwieim czy w tym signie glowka wytrzyma bo jak kupie ten amor to bym kupil rame fr 1 czy 2 ale wlasnei chcem amor taki jaki by podpasowal po signa ds'a!!Cos Do max 170mm skoku, mam na oku drop off są dpsc tanie, ale czy dobre cos do 600 stow??polskich zlotych:D:DProsze o odpowiedzi.

Jaką masz ramę 15 czy 17 ? 600 zł to trochę mało jak na mój gust za bardzo dobrej klasy amortyzator (jakim niewątpliwie jest Marzocchi) z większym skokiem niż 130mm. Ja mam signa i właśnie czekam na Bombera 66 RCV ze skokiem 180. No ale to już większa kasa. Planowałem coś olejowego ale udało mi się wyrwać wspomniany wyżej za bardzo dobrą kasę i wedle bardziej doświadczonych w temacie kolegów, powinienem być zadowolony. Zawsze to o niebo lepszy amor niż Rozbij Sobie Twarz.

P.S: Jak już będziesz zmieniał amor to przy okazji wyrzuć te badziewne piasty JoyTech tymbardziej, że kupując jakiegoś bombera lub podobne przejdziesz na piastę typu QR20 (czy jakoś tak)

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...