sztopi17 Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Z racji tego że po podliczeniu sobie ile bym musiał wydać na nowe części upgrade mojej meridy nie wchodzi w grę. Dlatego rozglądam się za czymś nowym. Myślę że max. ile mogę przeznaczyć to 2500 bo więcej na rower to mi szkoda wydać. Głównie wymagania to trwałość i hamulce tarczowe. Wiem że w tej cenie nie ma rewelacji ale jakoś ku nim bym się bardziej skłaniał Moje propozycje KTM KTM ULTRA Kellys Magnus Kellys Magnus No i Kross a6 tyle że v'ki no i ten wygląd ;/Najbardziej skłaniam się ku KTM . Tylko waga jest wielką zagadką a jednak bym chciał żeby ważył -13kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 te fałki w A6 biją na głowę ten model hydraulików shi co do wyboru, KTM, lepszy amor, ładniejsza rama , reszta podobnie... a waga podobnie, obydwa pow. 13kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rzadzu Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Z vkami jest niestety ten problem, że przy ewentualnej chęci wymiany na tarcze trzeba kupić nowe koła :/ A w najlepszym wypadku same piasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Właśnie dlatego chciałbym coś na tarczach . Trochę sobie pośmigać jak będą za słabe to się pomyśli nad czymś nowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C00BA Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 te fałki w A6 biją na głowę ten model hydraulików shi czyli uwazasz ze avid SD7 jest lepszy od Shimano M486?? Fajnie wiedziec. Nawet sama cena porownajmy: komplet avidow jest nawet tanszy niz jeden M486...Co do tematu bierz KTM. Niezly osprzet b.dobra rama i przynajmniej orginalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 28 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Czyli KTM . Jeszcze muszę się tylko o wagę dowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 czyli uwazasz ze avid SD7 jest lepszy od Shimano M486?? Fajnie wiedziec. Nawet sama cena porownajmy: komplet avidow jest nawet tanszy niz jeden M486... Co do tematu bierz KTM. Niezly osprzet b.dobra rama i przynajmniej orginalny mam porównanie 1 i 2... i nawet w górach wolałbym zajechać komplet klocków do avidów, niż nie być pewnym czy wyhamuje jak zajdzie taka potrzeba... cena nie ma nic do rzeczy - jedne to v'ki, 2 tarcze, producenci inaczej sobie takie wynalazki wyceniają.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C00BA Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 to bylo tylko takie "porownanie klas" z tymi cenami oczywiscie nie mozna sie tym sugerowac. Ale znam ludzi jezdzacych z tym modelem shimano i naprawde sprawuje sie bardzo dobrze. Moze tam gdzie ty masz kontakt z tym hamulcem jest slabo wyregulawany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 hample wyregulowane dobrze... zresztą koniec OT, wyraziłem swoje zdanie, Ty wyraziłeś swoje nie musimy się zgadzać... co do tematu to może: http://www.allegro.pl/item748001006_najtaniej_nowy_schwinn_moab_dsc_sram_x_9_rock_shox.html lepszy amor, hample, przerzutki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sivydym Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 No i waży 12,9 , wersja z Avid FR-5 ( v-brake ) 12,6. Waga tego KTM - nieznana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslo11 Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Waga KTM - 12,9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonYoorandO Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 sądząc po próbie zamiany meridy na superXCbike z innego postu, polecam kellysa z jaskrawymi naklejkami + tarcza ktm z jego kolorem kłóci się (zwłaszcza po odrobinie błota) z estetyką rasowego roweru MTB. dziwi mnie tylko czemu w tym zestawie nie ma scotta, to na nim hartuje się lekko wstrząśnięty (dart3 rulez) offroadowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztopi17 Napisano 29 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Kellysa na razie odstawiam na bok. Ktm waga całkiem przyzwoita i największy plus to oryginalną wygląd. Schwinn zdecydowany faworyt tylko jest małe "ale". Mam 183 cm wzrostu czyli potrzebna mi 19' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 zapytaj o większego schwinn'a czy może nie mają... jak masz możliwość to się przymierz gdzieś do tego lub podobnego modelu, bo zakup w ciemno któregokolwiek z tych rowerów to gorąco odradzam musisz przed zakupem chociaż usiąść na dany model, a najlepiej jeszcze się przejechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.