AdMiNiStRaToRGM Napisano 26 Września 2009 Napisano 26 Września 2009 Witam myslalem o zakupie nowego amortyzatora do mojego rower do duala. Zastanawialem sie na kupnem DJ 1 2009 tylko ze jest jeden dylemat podobno nei mozna go uzywac do zjazdow i tu jest moje pytanie Czy nadaje sie on do lekkiego!! Dh biorac pod uwage moja niestety mala wage niecale 60 kg Czy bd to odbry amortyzator zalezy mi glownie na komentarzach osob ktore maja ten amortyzator. A moze polecicie cos w podobnej cenie. Licze na wasze comentsy
C00BA Napisano 26 Września 2009 Napisano 26 Września 2009 jezeli probujesz polaczyc te dwie dyscypliny to moze RS Pike 454 AIR U-TURN. Powietrzny (dostosujesz idealnie pod twoja wage), plynnie regulowany skok 95-140mm. Powinien sie wszechstronniej sprawdzic od dj
AdMiNiStRaToRGM Napisano 26 Września 2009 Autor Napisano 26 Września 2009 Naczytalem sie roznych rzeczy o powietrznych amorach czy bd on awaryjny i czy nei bd problemu z uszczelkami ?? Szukalem na ebayu i allegro i nie moglem go znalezc wiesz moze gdzie go moge znalezc ??
C00BA Napisano 26 Września 2009 Napisano 26 Września 2009 nie, przynajmniej ja z doswiadczenia kumpli nie widzialem zeby mieli problemy. Ale jezeli nie masz przekonania to pozostaje ten sam model PIKE 454 U-TURN bez AIR http://rowerowy.com/czesci/amortyzatory/454uturn
AdMiNiStRaToRGM Napisano 26 Września 2009 Autor Napisano 26 Września 2009 To widze ze dobry ten pike 454 a kumple tylko w DJ jezdzili ?? A i ten skok to sie trudno zmienai czy nawet mozan w trakcei jazdy >?? P.S A jaki to jest rozmiar tarczy 8 ?? jaka srednica i czy tarcza 180 by pasowala do tektro OH ??
C00BA Napisano 27 Września 2009 Napisano 27 Września 2009 tak moi to dirt/street Skoku w czasie jazdy nie zmienisz, ale wystarczy chwila zeby to zrobic. Tarcza 8" to 203mm
AdMiNiStRaToRGM Napisano 27 Września 2009 Autor Napisano 27 Września 2009 Aha dziki za odpowiedz Tylko ze nadal pike nie moge znalezc ;/ I mam pytanei ktos mi wyjasni te pojecia oś średnicy 20 mm - golenie górne o średnicy 32 mm A i czy bd musial wymienic piaste Nie wiem jaka mam nie jest napisane A jak sie to na cos przyda to amor to SR XCM niestety
Mephistofeles Napisano 28 Września 2009 Napisano 28 Września 2009 Oś 20mm oznacza, że zamiast normalnej ośki z końcówkami 9/10 mm masz grubą rurę średnicy 20mm wkładaną w piastę i haki amora. Golenie górne no to wiadomo, czym grubsze tym lepsze . I piastę będziesz musiał wymienić, na taką z osią QR20.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.