goldbloom Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Mam zamiar kupić tą piastę, ponieważ właśnie zniszczyłem gwint od bębenka w mojej "starej" XT CL. XTR to "rozwiązanie po najmniejszej linii oporu" - nic nie muszę zmieniać w kole. Byłem już na tyle zdecydowany, że dałem ogłoszenia na wszystkich większych forach rowerowych (nigdy nie mów nigdy...), wysłałem parę upierdliwych maili do niektórych sklepów internetowych Jednak w rozmowie z jednym gościem (który ma na marginesie na sprzedaż inną high endową, że tak powiem, piastę - celowo nie chcę zdradzać jaką, bo nie o to chodzi w temacie ) wyszła, oczywiście, kwestia wad XTRa. Powiedział, że XTR ma np. całkiem poważne problemy z bębenkiem, no, a alu oś też nie jest jej mocną stroną (co prawda, użył innych słów ) . Wiadomo, że z automatu to olałem, ale stanęło na tym, że muszę zebrać więcej informacji i wtedy się odezwę. Niestety po następnych 15 minutach okazało się, że są na świecie ludzie, którym XTR 975 nie przypasował. Mam więc prośbę do tych, którzy znają tylnego XTRa z autopsji, żeby podzielili się swoimi doświadczeniami. Nie chodzi mi o rady "co zamiast", tylko "dlaczego nie". Bo "dlaczego tak" to mnie więcej wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 nie bo ma konusy i kulki nie bo strzela bębenek dośwadczyłem i się zniechęciłem. jestem obecnie szczęśliwym nieposiadaczem kół na piastach xtr he he. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2009 No, dzięki Tobo , o to chodzi - max konkretów, zero lania wody ...chociaż może mógłbyś opisać ten "strzelający bębenek" (okoliczności np.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Mam te piasty i spisują się idealnie, świetne uszczelnienie, tylko jak napisał TOBO, minus to bębenek w którym zapadki szybko dostają popalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebus008 Napisano 28 Września 2009 Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Nie bo pęka bębenek w tym sensie że cały tytanowy korpus bębna pęka na pół, zdarza się to w kilku procentach ale się zdarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.