goldbloom Napisano 26 Września 2009 Napisano 26 Września 2009 Mam zamiar kupić tą piastę, ponieważ właśnie zniszczyłem gwint od bębenka w mojej "starej" XT CL. XTR to "rozwiązanie po najmniejszej linii oporu" - nic nie muszę zmieniać w kole. Byłem już na tyle zdecydowany, że dałem ogłoszenia na wszystkich większych forach rowerowych (nigdy nie mów nigdy...), wysłałem parę upierdliwych maili do niektórych sklepów internetowych Jednak w rozmowie z jednym gościem (który ma na marginesie na sprzedaż inną high endową, że tak powiem, piastę - celowo nie chcę zdradzać jaką, bo nie o to chodzi w temacie ) wyszła, oczywiście, kwestia wad XTRa. Powiedział, że XTR ma np. całkiem poważne problemy z bębenkiem, no, a alu oś też nie jest jej mocną stroną (co prawda, użył innych słów ) . Wiadomo, że z automatu to olałem, ale stanęło na tym, że muszę zebrać więcej informacji i wtedy się odezwę. Niestety po następnych 15 minutach okazało się, że są na świecie ludzie, którym XTR 975 nie przypasował. Mam więc prośbę do tych, którzy znają tylnego XTRa z autopsji, żeby podzielili się swoimi doświadczeniami. Nie chodzi mi o rady "co zamiast", tylko "dlaczego nie". Bo "dlaczego tak" to mnie więcej wiem
tobo Napisano 26 Września 2009 Napisano 26 Września 2009 nie bo ma konusy i kulki nie bo strzela bębenek dośwadczyłem i się zniechęciłem. jestem obecnie szczęśliwym nieposiadaczem kół na piastach xtr he he.
goldbloom Napisano 26 Września 2009 Autor Napisano 26 Września 2009 No, dzięki Tobo , o to chodzi - max konkretów, zero lania wody ...chociaż może mógłbyś opisać ten "strzelający bębenek" (okoliczności np.).
siwyex Napisano 26 Września 2009 Napisano 26 Września 2009 Mam te piasty i spisują się idealnie, świetne uszczelnienie, tylko jak napisał TOBO, minus to bębenek w którym zapadki szybko dostają popalić.
sebus008 Napisano 28 Września 2009 Napisano 28 Września 2009 Nie bo pęka bębenek w tym sensie że cały tytanowy korpus bębna pęka na pół, zdarza się to w kilku procentach ale się zdarza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.