Skocz do zawartości

[Piasta] XTR 975 tylna - wytykanie wad

goldbloom

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupić tą piastę, ponieważ właśnie zniszczyłem gwint od bębenka w mojej "starej" XT CL. XTR to "rozwiązanie po najmniejszej linii oporu" - nic nie muszę zmieniać w kole.

Byłem już na tyle zdecydowany, że dałem ogłoszenia na wszystkich większych forach rowerowych (nigdy nie mów nigdy...), wysłałem parę upierdliwych maili do niektórych sklepów internetowych :D Jednak w rozmowie z jednym gościem (który ma na marginesie na sprzedaż inną high endową, że tak powiem, piastę - celowo nie chcę zdradzać jaką, bo nie o to chodzi w temacie :P ) wyszła, oczywiście, kwestia wad XTRa. Powiedział, że XTR ma np. całkiem poważne problemy z bębenkiem, no, a alu oś też nie jest jej mocną stroną (co prawda, użył innych słów :D ) . Wiadomo, że z automatu to olałem, ale stanęło na tym, że muszę zebrać więcej informacji i wtedy się odezwę. Niestety po następnych 15 minutach okazało się, że są na świecie ludzie, którym XTR 975 nie przypasował.

Mam więc prośbę do tych, którzy znają tylnego XTRa z autopsji, żeby podzielili się swoimi doświadczeniami. Nie chodzi mi o rady "co zamiast", tylko "dlaczego nie".

Bo "dlaczego tak" to mnie więcej wiem :o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...