fotodawido Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 otoz kupilem nowe Avid Juicy 3 lecz przez przypadek wyciagnalem jeden klocek i mam problem z jego powrotem na swoje miejsce. czy ktos nakieruje mnie o co chodzi ze nie chce tam wrocic gdzie byl wczesniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Musisz odgiąć lekko blaszkę i włożyć klocek między blaszka a zaciskiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotodawido Napisano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2009 powiem tak, ktora blaszke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zidentyfikowany Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 najlepiej będzie jak wyjmiesz drugi klocek też. Jak już go wyjmiesz to w środku zostanie taka blaszka która odpycha klocki od tarczy - będzie luźna kiedy klocków nie będzie. Potem włóż z powrotem klocki w tą blaszkę i wszystko wciśnij w zacisk aż usłyszysz "klik!" i gotowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotodawido Napisano 26 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2009 juz sobie poradzilem, dzieki koledzy za wskazowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Nie chcac zakładac nowego temtu podepne sie tutaj , mianowicie: Co myślicie o połączeniu jucy 3 z tarczami shimano xtr? Oczywiście zadptery , podkładki itp. byłby dostoswane. Zabieg ten miałby zakończyć wieczne wyginanie sie tarcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 No jest tam zdaje się konflikt pająka tarczy z tym uchwytem wystającym z klocka. Było o tym, w którymś temacie o Avidach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elo78 Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Z tym nie będzie wiekszego problemu , ale chodzi mi o to czy tarcze xtr-a nie będą dzwonić , bo tych avidowskich mam serdecznie dosyć , psują radość z posiadania tarczówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Powiem tak, mam taniutkie tarcze Shimano SM-RT51 160mm na przodzie i tyle i nic nie piszczy, a działają idealnie. Uważam że xtr to będzie przerost formy nad treścią, nie wspominając już o problemach z pająkiem przy XTR. Hamulce mam żylety a te tanie tarcze sobie chwalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Pichu o jakich problemach z pająkiem w XTRze piszesz? Ja znów z doświadczenia wiem, że tarcze Avida są sztywniejsze od Shimanowskich (bez pająków) i dlatego jeżdżę na tarczach Avida pomimo że mam hample Shimano. Gdybym miał piasty pod CL to bym pewnie założył XTRa, więc wybór wydaje się prosty w twoim wypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Co do problemu z pająkiem. Mam na myśli to, że wystające uchwyty z klocków avidowskich będą haczyć o pająka, tak jak kolega wyżej napisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Września 2009 Udostępnij Napisano 30 Września 2009 A no to tak ale można obciąć te uchwyty i będzie git. Myślałem, że już komuś na nitach puszczają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.