jankes92 Napisano 25 Września 2009 Napisano 25 Września 2009 Witam. Mam takie pytanie odnośnie tego amortyzatora. Dzisiaj chciałem sobie nalać olej do lewej spreżyny żeby lepiej chodzil zaczełem odkrecać odwrotnie co do wskazówek zegara. Czy w dobrą strone okrecalem? Krecilem moze 30 minut troche tam cos wyszlo ale dziwne mi to bylo i zlozylem amora. Moze wy wiecie co i jak z tym zrobic??? Z gory dzieki.
Mephistofeles Napisano 25 Września 2009 Napisano 25 Września 2009 Wyjaśnij jeszcze co takiego odkręcałeś.
jankes92 Napisano 25 Września 2009 Autor Napisano 25 Września 2009 Po lewej stronie jest takie "pokretlo" do regulacji. Prawej nie chcialem odkrecac, na razie blokada dziala to nie trzeba. Na tej nakretce masz taki znak + i - i krecisz w ktora chcesz. A mi chodzilo zeby wyjac sprezyne, wyczyscic i zalac troche oleju zeby lepeij chodzil amor.
d0cent Napisano 25 Września 2009 Napisano 25 Września 2009 No to kreciles regulacja wstepnego naprezenia sprezyny. Ale to na niewiele sie zda. Akurat zalewanie XCMa opisalem tutaj: http://www.forumrowerowe.org/topic/1454-tuning-zalewanie-olejem-amora/page__view__findpost__p__611974
jankes92 Napisano 26 Września 2009 Autor Napisano 26 Września 2009 Ja probowalem odkrecic ten kapsel od (wstepnej regulacji) szczypcami. Szlo dobrze tylko pozniej nic nie bylo widac ze sie wyciaga. Bo to wyglada jakby jak wkret taki pod tym kapslem i go sie wkreca lub wykreca. Jak juz go sie wykreci to trzeba szarpnac za ten kapsel i sprezyna wyjdzie?? Czy uzywales jakiegos klucza specjalnego do rozkrecenia lewej sprezyny? Bo czytalem cos o tym sloneczku i nie wiem ocb z nim.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.