goncik Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 (edytowane) Dziś zakupiłem szorty Endura Burner. Takie szorty 3/4. I tak: - naprawdę wygodne. - podobno Endura ma lekko zaniżoną numerację, ale chyba zależy od modelu, jak dla mnie była idealna (choć jak partzyłem model Humvee to rozmiar M był za mały, jak e-S-ka) - szorty po części wykonane z Cordury - materiał w miarę lekki, ale jednocześnie nie jest jak lycra - wsadzonych do kieszeni kluczy nie czuje się - posiadają 4 kieszenie, 2 z przodu, 1 na telefon w połowie prawego uda i 1 z tyłu lewego uda - długość nogawki (rozmiar M, przy moim wzroście 191) wypada lekko poniżej kolana - mają rzepy na końcach nogawek, także można sobie zwęzić nogawkę - tylko nie wiem po co ponieważ najwygodniej jest z luźną nogawką - są sprzedawane bez wewnętrznej wkładki choć mają zatrzaski na wkładkę - chyba lepiej dokupić - posiadają po 3 otworki wentylacyjne z siatki na każdej z nogawek - fajny patent - bardzo fajnie rozwiązanie jest zastosowane do zwężenia obwodu w pasie, na bokach elementy do ściśnięcia, ciężko to opisać, ale oceniam je 10/10 - jedynym mankamentem jest to, że gdyby ktoś chciał zwęzić nogawki przy pomocy rzepów to nadmiar materiału będzie ocierał mu o łydkę co jest dość nieprzyjemne (osobiście jeżdżę na rozluźnionych nogawkach i nie mam kłopotu) Ogólnie 9/10 Cena katalogowa to 55 funtów, w sklepie za 259 zł a ja kupiłem za 215 zł (w jakiejś promocji ) Edytowane 22 Września 2009 przez goncik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 czy ktoś może porównać Burner 3/4 do Hummvee 3/4 ? Burnery wyglądają (na fotkach) na 'wytrzymalsze' - mniej przewiewne, twardsze itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 czy ktoś może porównać Burner 3/4 do Hummvee 3/4 ? Burnery wyglądają (na fotkach) na 'wytrzymalsze' - mniej przewiewne, twardsze itp. ok, widzę, mój błąd, Burnery są z Condury - czyli znacznie wytrzymalsze/mniej przewiewne, bardziej trzeba by je porównywać do singletracka. ktoś porówna burnery do singletracka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 ja ze swojej strony mogę powiedzieć , że te spodnie to trochę jak połączenie właśnie singletracków , które według producenta są przeznaczone do xc , am z hummvee. Czyli mamy solidne wykonanie (cordura), a krój bardziej freeride'owy , tak by zmieścić ochraniacze. Panele wentylacyjne , więcej kieszeni itp "bajery" przypominają spodnie hummvee , coś jakby hummvee ale bardziej na błotko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi