Skocz do zawartości

[szorty] Endura Burner 3/4

goncik

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś zakupiłem szorty Endura Burner. Takie szorty 3/4.

I tak:

- naprawdę wygodne.

- podobno Endura ma lekko zaniżoną numerację, ale chyba zależy od modelu, jak dla mnie była idealna (choć jak partzyłem model Humvee to rozmiar M był za mały, jak e-S-ka)

- szorty po części wykonane z Cordury

- materiał w miarę lekki, ale jednocześnie nie jest jak lycra - wsadzonych do kieszeni kluczy nie czuje się

- posiadają 4 kieszenie, 2 z przodu, 1 na telefon w połowie prawego uda i 1 z tyłu lewego uda

- długość nogawki (rozmiar M, przy moim wzroście 191) wypada lekko poniżej kolana

- mają rzepy na końcach nogawek, także można sobie zwęzić nogawkę - tylko nie wiem po co ponieważ najwygodniej jest z luźną nogawką

- są sprzedawane bez wewnętrznej wkładki choć mają zatrzaski na wkładkę - chyba lepiej dokupić

- posiadają po 3 otworki wentylacyjne z siatki na każdej z nogawek - fajny patent

- bardzo fajnie rozwiązanie jest zastosowane do zwężenia obwodu w pasie, na bokach elementy do ściśnięcia, ciężko to opisać, ale oceniam je 10/10

- jedynym mankamentem jest to, że gdyby ktoś chciał zwęzić nogawki przy pomocy rzepów to nadmiar materiału będzie ocierał mu o łydkę co jest dość nieprzyjemne (osobiście jeżdżę na rozluźnionych nogawkach i nie mam kłopotu)

Ogólnie 9/10

Cena katalogowa to 55 funtów, w sklepie za 259 zł a ja kupiłem za 215 zł (w jakiejś promocji :blink:)

enduraburner.th.jpg

Edytowane przez goncik

• 8 miesięcy temu...

czy ktoś może porównać Burner 3/4 do Hummvee 3/4 ?

Burnery wyglądają (na fotkach) na 'wytrzymalsze' - mniej przewiewne, twardsze itp.

ok, widzę, mój błąd, Burnery są z Condury - czyli znacznie wytrzymalsze/mniej przewiewne, bardziej trzeba by je porównywać do singletracka.

ktoś porówna burnery do singletracka ?

• 1 miesiąc temu...

ja ze swojej strony mogę powiedzieć , że te spodnie to trochę jak połączenie właśnie singletracków , które według producenta są przeznaczone do xc , am z hummvee.

Czyli mamy solidne wykonanie (cordura), a krój bardziej freeride'owy , tak by zmieścić ochraniacze. Panele wentylacyjne , więcej kieszeni itp "bajery" przypominają spodnie hummvee , coś jakby hummvee ale bardziej na błotko.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...