Teejays10 Napisano 19 Września 2009 Udostępnij Napisano 19 Września 2009 SIemka, znajomy chce kupic Krossa Sgna Ds z amorem RST 130mm, ma 160cm wzrostu z wzzy ze 55 kg rozmiar ramy sam dobieze ale chce na nim zacząc nakuke skaknia i prosi mnie zebym taki temat zalozyl.WIec tak czy Kross Sign Ds bedzie dobry do skaknia z max nawet nie 1m hop, a takto srednie hopy bedzie walil ze 50 cm i slyszelismy wiele zleogo o tym amorze i mowi ze nic mu nie daje wyczerpującej odp bo nei moze znalezc zadnego tematu na gdzie biker bedzie jego wagi itp... Czy ten amor szybko sie rozwali przy jego wadze przy takich skokach???Jest duzo takich tematow ale sory za kolejny gdyz potrzebuje on inoformacji na konkretną wage itp...Wiec prosze o szybkie odp!!!!! W ogole polecacie ten rower do skakania przy ew zmianie amora?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aooy Napisano 20 Września 2009 Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Ja kupilem ten rower 1 tydzien temu. Mam 170 cm i waze 55 kg. Lecz nie skacze tylko robie cos w stylu downhill ( nauka ) Ale amor sprawuje sie prawie ze idealnie Wiec mylse ze na poczatek taki rower wystarczy. Potem mozna myslec o kupnie/zlozeniu lepszego. Pozdrowienia xD ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 20 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Acha, ale masz ten rowerek wiec co mozesz powiedziec zeby na nim skskac??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aooy Napisano 20 Września 2009 Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Naczy ja nie skacze z 1m dropow ;D Wiec przy takich nie wiem co bedzie ale mysle ze zblizam sie do takich dropow i jak na razie amorek dobrze sie sprawuje ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 20 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Acha, ok. A moze ktos jeszcze sie wypowiedziec bo kumpel chyba jutro kupuje za 1200zl na miejscu w sklepie razem z gwarą i na miejscu jest serwis, a cena 1200 moze byc, bo na allegro są tansze ale chyba lepiej kuopic te 100Zl wiecej na miejscu, no nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aooy Napisano 20 Września 2009 Udostępnij Napisano 20 Września 2009 No ja tez kupilem w sklepie. Ale to tylko z innego powodu ( kupno na raty ) Ale mysle ze i tak kupno w sklepie lepszy wybor, gdyz jak sam powiedziales masz tam odraz userwis itp, itd Wiesz o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 20 Września 2009 Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Jeżeli kupisz rower od "sprzedawcy" nie od prywatnej osoby to dostajesz kartę gwarancyjną razem z paragonem, i na jej podstawie każdy autoryzowany serwis w tym przypadku Krossa ma przyjąc rower w ramach gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 20 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2009 No wlacha.BO jeszcze inny kumpel kupil rower z tarczowkami cos mu nie teges cos brzeczy piszczy i mowi ze nie bedzie odslylal bo znowu miesiąc roweru nei bedzie mial.A takto by poszedl do sklepu to tamto by gosciu przykrecil czy to tam trzeba zrobil i by byl git, dobra jutro ide z nim kupic wiec moze cos wytarguje. Bo ja mam chec skladac ale jak mi przypasuje to moze go kupie bo dosyc tani jest a to Truvativ itp...Wiec zdam relacje z JAZDY!!Jesli go oczywiscie jutro kupi:P:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 21 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Sory za wszytkie zbedene moje posty dotyczace skladac kupie to moze tamto itp...Kolega nie kupil tego kross wiec ja go kupilem. No wiec jedziemy, rower fajny amor na moją wage 50 kg w sam raz co do miekkosci, co prawda na nim jeszcze zabojczo nie skakalem ale bylo kilka zjazdow po schodach skakania ze shodow z mórkow itp..Jutro mam zamiar sie gdzies wybrac wiec zdam relacje. Ale, rowerek bardzo fajny wszystko plynnie chodzi hamulce jak hamulce hamują, niczego sobie, i tajk planuje wymienic na jakies tarcze, amor mi sie wbil do nawet nei do polowy wiec jest spoko regulacja to GOWNO!!!!Tylko pokretelko no moze cos daje ale nie przy skoakach, ale to mi nei przeszkadza ja mam kolor bialy i 17cali rama, ale na tej 17spoko sie jezdzi bo wcale taka duza nie jest:DNo to niema co pisac, jak cos to pisac to odpowiedm:D:D:DPZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aris348 Napisano 21 Września 2009 Udostępnij Napisano 21 Września 2009 To ja spytam tu żeby nie tworzyć nowego tematu. Jaka rama będzie dla mnie dobra ??? 15 czy 17 ??? Mam 175cm wzrostu i zaczynam w dh i dircie(takim lekkim xD). Wiem że do dirtu to mała rama ale skakanie jest u mnie na 2 miejscu bo 1 to dh. Z góry dzięki za odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 21 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2009 JA mam 160 cm wzrostu i 17 jest bdb do skskania nawet wiec ja Ci polecam wziąc 17. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrvich Napisano 21 Września 2009 Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Zapomnij o 17. To zdecydowanie za dużo do "skoków". Na początek im mniejszy rozmiar tym lepszy! No chyba że szukasz czegoś do enduro, żeby gdzieś dalej na nim pojechać to 17 będzie ok. W przeciwnym wypadku bierz 15". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Zapomnij o 17. To zdecydowanie za dużo do "skoków". Na początek im mniejszy rozmiar tym lepszy! No chyba że szukasz czegoś do enduro, żeby gdzieś dalej na nim pojechać to 17 będzie ok. W przeciwnym wypadku bierz 15". No tak, ale on ARIS napisal ze bedzie go do DH lekkiego uzywal Ja mam 17" skacze mi sie dobrze i na dluzsze trasy tez daje rade, za kumpelm ktory ma meride 40d 20" spokjnie nadązam, a wiec tak, dizsiaj byla pierwsz jazda taka nawet nawet, bylo kilkanascie razy zjazdy szybkie po schodach ze 20 schodkow i takie po 10 stopni tez byly , hopka ciezko mi ocenic jej wysokosc bo jest dosc nie typowa ale lece na jakies 3m w dal i ze 0,5 metra w gore.Skskalem na innych ale to byly takie mini waly:D:DKilka skokow z murka takie ze 30 cm, skoki ze schodkow ze 4 stopnie na dwa kola na tylne itp...No a jak wracalem to taki skoczek w murka ktory mierzy ze 60 cm (jestem poczatkujocym jak cos), a przymierzam sie do skokow z powyzzej metra z murka na bok i na trwae, jak myslicie skskac czy nuie ryzykowac?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 20 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 Długa, długa cisza !!! Z roweru jestem zadowolony xD Ja to mam zapłonik xD Co tu dużo pisać, kilka razy dziura w detce, jeden raz urwany hak.. ale to nic, ja jestem cały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teejays10 Napisano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 uwaga, odzywam sie xdd rowerek nadal caly i zadnych skarg, procz hampli, jak to klocki trzeba podkrecic albo wymienic ;d ja na razie podkrecam ;p kola cale, inaczej, rower caly i ja caly ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubuka Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Nikt się nie odzywa bo forum to nie komunikator. Tutaj się szuka porad itp. a nie pisze się historie (masz do tego inny dział, np. testy?). PS. poducz się trochę polskiego i pisz wolniej na klawiaturze po nie można Cię rozczytać. Tyle ode mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 23 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Nikt się nie odzywa bo forum to nie komunikator. Tutaj się szuka porad itp. a nie pisze się historie (masz do tego inny dział, np. testy?). PS. poducz się trochę polskiego i pisz wolniej na klawiaturze po nie można Cię rozczytać. Tyle ode mnie Ty tez zwolnij:-) "po nie można rozczytać" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubuka Napisano 24 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 amor mi sie wbil do nawet nei do polowy Mój błąd w porównaniu do tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.