Skocz do zawartości

[amortyzator] Marzocchi 66 rv

D4X

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam dwa pytania dotyczące pompowania tego amortyzatora.

1. U góry mam dwa pokrętła- jedno z prawej strony odkręca się bez problemu i jest tam zawór, natomiast z lewej strony jest problem. To czarne pokrętło odkręca się jak gdyby razem z nakrętką- nie odkręcam tego dalej, bo nie chce czegoś uszkodzić, albo wyciągnąć sprężyny ;) Moje pytanie brzmi: czy w 66 rv jest tylko z prawej strony komora powietrzna ? Lewej strony nie odkręcać ?

2. Mam przejściówkę, tak że się wkręca w amortyzator, ale nie mam pompki. Można go napompować kompresorem ? Z tego co wiem ma on regulacje ciśnienia, ale nie wiem czy to dobry pomysł- wolę się zapytać niż coś uszkodzić. Jeśli tak, to ile tam władować powietrza ? Ważę około 65kg- obecnie przy skoku z około 2,5 metra praktycznie je dobijam.

Prosiłbym o jakieś fachowe rady :icon_wink:

Napisano

1. Bozia instrukcji obsługi nie dała? http://www.marzocchi.com/admin/download.asp?LN=UK&idC=%2D1&Campo=ManualePolacco&IDFolder=126&IDOggetto=30832. Strony: 20, 23, ewentualnie inne, jeśli coś budzi wątpliwości.

2. Możesz pompować czym chcesz, pod warunkiem, że:

- ciśnienie nie przekroczy 15 PSI (1 bar)

- pompkę / kompresor będzie odłączał przez wykręcenie całego adaptera, a nie pompki od adaptera, a potem adaptera, bo wyleci całe powietrze.

Napisano

Dzięki wielkie za pomoc. Szukałem właśnie na polskiej stronie marzocchi, ale u mnie nie działała strona w dziale: Dział techniczny/tabela ciśnienia powietrza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...