gremson Napisano 18 Września 2009 Napisano 18 Września 2009 Interesuje mnie konkretnie Torebka podsiodłowa SPORT ARSENAL (LINK). Do tej pory używałem torby "trójkąt" pod ramę i chciałbym przerzucić się właśnie na podsiodłową, gdzie o jej wyborze decyduje możliwie jak największa pojemność (ta z linku ma 1,5 l). Ma się do niej zmieścić dętka, scyzoryk z imbusami, oświetlenie, portfel z telefonem. Jak to jest z ładownością tych mniejszych toreb? Mile widziane inne alternatywy:) pozdrawiam
zafkiel Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Polecam tą torbę http://www.velo.pl/www/produkt/?m=0&pk=%&id=1051 sam używam Może nie jest aż tak pojemna jak ta co pokazałeś ale dętka + portfel wchodzi. Da się ją jeszcze powiększyć odpinając zamek na dole wiec z oświetleniem nie powinno tez być problemu.
Blue Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Dętka + portfel w torebce podsiodłowej? ... ja tam dętke wkładam do worka i taśmą izolacyjna przypinam do roweru ;] śmigam tak juz kilka lat. Pompka też przy rowerze a łatki, komorke, portfel etc. wkladam do kieszonek w koszulce. Chyba że nie śmiga sie w kolarskich ciuchach to wtedy może taki patent dawać rade. PS. Mam taki zestaw naprawczy jak w linku z 1 postu. Jest mocno średni, tj liczyłem na ten pularysek który wszysko mieści, ta konstrukcja jest zupełnie nie przemyslana, pieniądze w błoto[bo narzedzia i tak mialem liczylem na ten organizer]...
arroyo Napisano 19 Września 2009 Napisano 19 Września 2009 Osobiście polecam to z czego sam korzystam: http://www.velo.pl/www/produkt/?m=0&pk=%&id=1054 Bez poszerzania komory mieszczę 2 dętki, łatki, klucze w scyzoryku, hak przerzutki, zacisk podsiodłowy, nóż składany ratowniczy, łyżki do opon oraz zapięcie rowerowe. Dodatkowo u dołu znajduje się taśma do której można zamocować mini pompkę itp.
RomekR Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 A czy ktoś z Was używał torby Merida ? http://allegro.pl/item746592989.html
bodziekk Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 Ja mam. Wożę w niej dętkę szosową, klucze od domu, scyzoryk z imbusami i łyżki. Czasem też wrzucę aparak kompaktowy (bez pokrowca), ale to już jest takie upychanie na siłę. No i do bocznych kieszonek też wchodzą jakieś małe rzeczy, ale wtedy torebka robi się trochę za szeroka i przeszkadza to w pedałowaniu.
RomekR Napisano 22 Września 2009 Napisano 22 Września 2009 Ja mam. Wożę w niej dętkę szosową, klucze od domu, scyzoryk z imbusami i łyżki. Czasem też wrzucę aparak kompaktowy (bez pokrowca), ale to już jest takie upychanie na siłę. No i do bocznych kieszonek też wchodzą jakieś małe rzeczy, ale wtedy torebka robi się trochę za szeroka i przeszkadza to w pedałowaniu. Hej, piszesz o tej torbie Merida ? A jak z wodoszczelnością, czy bez wypychania nie przeszkadza przy pedałowaniu ? Czy zapięcia są mocne, nie odrywa się pod obciążeniem na wertepach ? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.