Skocz do zawartości

[torby] podsiodłowa duża pojemność

gremson

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Interesuje mnie konkretnie Torebka podsiodłowa SPORT ARSENAL (LINK).

Do tej pory używałem torby "trójkąt" pod ramę i chciałbym przerzucić się właśnie na podsiodłową, gdzie o jej wyborze decyduje możliwie jak największa pojemność (ta z linku ma 1,5 l). Ma się do niej zmieścić dętka, scyzoryk z imbusami, oświetlenie, portfel z telefonem. Jak to jest z ładownością tych mniejszych toreb? Mile widziane inne alternatywy:)

pozdrawiam

Napisano

Dętka + portfel w torebce podsiodłowej? ... ja tam dętke wkładam do worka i taśmą izolacyjna przypinam do roweru ;] śmigam tak juz kilka lat. Pompka też przy rowerze a łatki, komorke, portfel etc. wkladam do kieszonek w koszulce. Chyba że nie śmiga sie w kolarskich ciuchach to wtedy może taki patent dawać rade.

PS. Mam taki zestaw naprawczy jak w linku z 1 postu. Jest mocno średni, tj liczyłem na ten pularysek który wszysko mieści, ta konstrukcja jest zupełnie nie przemyslana, pieniądze w błoto[bo narzedzia i tak mialem liczylem na ten organizer]...

Napisano

Ja mam. Wożę w niej dętkę szosową, klucze od domu, scyzoryk z imbusami i łyżki. Czasem też wrzucę aparak kompaktowy (bez pokrowca), ale to już jest takie upychanie na siłę. No i do bocznych kieszonek też wchodzą jakieś małe rzeczy, ale wtedy torebka robi się trochę za szeroka i przeszkadza to w pedałowaniu.

Napisano

Ja mam. Wożę w niej dętkę szosową, klucze od domu, scyzoryk z imbusami i łyżki. Czasem też wrzucę aparak kompaktowy (bez pokrowca), ale to już jest takie upychanie na siłę. No i do bocznych kieszonek też wchodzą jakieś małe rzeczy, ale wtedy torebka robi się trochę za szeroka i przeszkadza to w pedałowaniu.

Hej, piszesz o tej torbie Merida ?

A jak z wodoszczelnością, czy bez wypychania nie przeszkadza przy pedałowaniu ?

Czy zapięcia są mocne, nie odrywa się pod obciążeniem na wertepach ?

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...