Skocz do zawartości

[mostek] zmiana mostka

Teejays10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem posiadaczem roweru Lincoln Crusier Bądź Genesis porównywalnme rowery a mianowicie chodzi mi o ich mostek są to takie straergo typu a jakbym chcial wymienic na zwykly jakis regulowany to jak mam to zrobic rozkrecalem stery ale ten kawal " stali" (czyt. mostek) niewychodzi i zupelnie nwiiem co mam zrobi..Prosze o pomoc...A na marginesie czym najlepiiej pomalowac takie bzdety jak klamki hamulcowe bo mają swoje lata a niech chociaz jakos wygląda... WIeć jeszcze raz prosze o pomoc:D:DZ gory dzieki:P:P

Napisano

Jest na jeden cal i jest nakrecany bodajze a chcem wymienic na regulowany taki ze se podnosze go do gory i mma kiere wyzej albo nizej:D

Napisano

Przecież ci podał jak zdemontować , tam gdzie masz czerwoną linię jest śtuba, wykrecasz ją ale nie do końca (np. 5-10 mm) stukacz w nią z góry młotkiem (poprzez jakiś pręt), klin przesuwa sie w dół i wyciągasz mostek, zakładasz mostek z regulacją (ten z postu BIZON), ustawiasz i mocujesz w odwrotnej kolejności - proste :) następnie luzujesz śrubę (zielona kreska drugie zdjęcie) z boku nowego mostka ustawiasz ramię jak chcesz i skręcasz śrubę

746284293.th.jpg

742362905.th.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...