Skocz do zawartości

[konserwacja] tylnej piasty gipiemme

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Postanowaiłem zrobić ogólny serwis szosówce, ale mam mały problem ze złożeniem piasty, niestety bębenek zszedł sam kiedy zdejmowałem kasetę, bo konus nie był specjalnie dokręcony, pewnie dlatego zresztą robiły się luzy. A teraz ten problem: więc kiedy już wszystko wyczyściłem i nasmarowałem wbiłem łożysko w bębenek, bębenek na oś itp jednak kiedy dobijam oś tak żeby bębenek wszedł na swoje miejsce w korpusie piasty, wybija mi się łożysko zakrywając gwint do przykręcenia kasety i już nie mam pomysłu jak ją poskładać, ma ktoś jakieś pomysły, najlepiej zdjęcia jak składać tą piastę?

Czekam na pomoc

• 2 tygodnie później...
Napisano

Postanowaiłem zrobić ogólny serwis szosówce, ale mam mały problem ze złożeniem piasty, niestety bębenek zszedł sam kiedy zdejmowałem kasetę, bo konus nie był specjalnie dokręcony, pewnie dlatego zresztą robiły się luzy. A teraz ten problem: więc kiedy już wszystko wyczyściłem i nasmarowałem wbiłem łożysko w bębenek, bębenek na oś itp jednak kiedy dobijam oś tak żeby bębenek wszedł na swoje miejsce w korpusie piasty, wybija mi się łożysko zakrywając gwint do przykręcenia kasety i już nie mam pomysłu jak ją poskładać, ma ktoś jakieś pomysły, najlepiej zdjęcia jak składać tą piastę?

Czekam na pomoc

Nie wiem czy już sobie poradziłeś, ale napiszę że ja wogóle tej piasty nie kojarzę. Rozbierałem już Shimano, Formule, Grimeca, Novatec stary typ (grafitowy) i również kilka prostszych ale Gipiemme nie znam. Jeśli nadal masz to w częściach to może jakieś fotkersy zapodaj wszystkich części. Jeśli już sobie poradziłeś to napisz co trzeba było zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...