Skocz do zawartości
  • 0

Remont roweru czy kupno nowego?

Gość smiLka

Pytanie

Napisano

Witam, jakieś pól roku temu kupiłam używany niemiecki rower Hercules "po przeglądzie" działał do momentu aż się nie zepsuł ;), dokładnie przerzutka. Okazało się ze do wymiany jest przerzutka, manetka i będzie to wynosiło jakieś 150 zł. Jego plusy to to ze jest lekki i raczej nikt mi go nie ukradnie ale nie wiem czy jest sens wsadzania kolejnych pieniędzy w ten rower i nie wiadomo czy akurat jeszcze coś nie wyskoczy... czy jest sens wsadzać kolejne pieniądze w rozwalający się rower? czy może lepiej kupić jakiś rowerek za 500 - 600 zł?

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sezon wyprzedaży w pełni, polecałbym rozglądnięcie się za czymś, ciężko powiedzieć czy warto inwestować czy też nie ponieważ nie mamy możliwości zobaczenia tego rowerku. Ponieważ firma nie jest w ogóle mi znana byłbym za zmianą roweru na coś świeższego. Napisz do czego rower jest Ci potrzebny, jak często go używasz.

Napisano

musiałam się zarejestrować zeby móc odpisac

Cechy roweru dla mnie:

raczej miejski

z możliwością jazdy po terenie (płaskim, nie jakieś niesamowite tereny) - czasem robię sobie wycieczki 50 km za miasto

wygodny

prosty

w miarę lekki a nie jakaś landara

jaki nie powinien być:

ładny

drogi

potrzebuje roweru który bym zostawiła w mieście i nie bała się o to że ktoś się pokusi(oczywiście biorę pod uwagę wożenie ze sobą 3 łańcuchów, na razie mam jedna kiełbasę - takie grube zapięcie ;)

co takiego wydaje sie ok tylko moim zdaniem za ładna :P

http://allegro.pl/item745452654_holenderska_merdina_tylko_teraz_taka_cena_okazja.html

pozdrawiam :D

Napisano

zależy co to za rower miejski czy "góral - makrokesz". Miejskie herkulesy to taka klasa średnia (coś jak UNION itp) jeżeli przerzutkę masz w piaście to ja bym wymienił i jeździł dalej. No chyba że to nie jedyny jego mankament.

Napisano

przerzutka zewnętrzna, wymiana łańcucha, kasety, piasty, przerzutki i manetki... tak wiec i pewnie koła... w serwisie mówili 150 zł...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...