xmartin Napisano 17 Września 2009 Napisano 17 Września 2009 Witam Czy ktoś używa takiego uchwytu? Co sądzicie o takim uchwycie - czy jest solidne? Pozdrawiam
Pulse Napisano 17 Września 2009 Napisano 17 Września 2009 zalezy pozniej od firmy, ale jest to dosyc pewne rozwiazanie. Wady to takie ze musisz sie bawic w wyjmowanie i wozenie kola w aucie. Rower mimo wszystko troche lata, ale taka specyfika wszystkich typow mocowania.
Bizon Napisano 17 Września 2009 Napisano 17 Września 2009 Sam sobie zrobiłem taki uchwyt przerabiając standardowe mocowanie paskami za dwa koła.Powiem tyle rowerem nie telepoce jest stabilniejszy niż na standardowym uchwycie ,widełki mocna siedzą w zacisku więc bez obaw nic nie wypadnie
qrvich Napisano 17 Września 2009 Napisano 17 Września 2009 I nie zamontujesz roweru z amorem o ośce QR20
hudy Napisano 17 Września 2009 Napisano 17 Września 2009 Używam Thule http://www.thule.com/Thule/ProductPage____28499.aspx . Moim skromnym zdaniem jest dużo stabilniejszy od klasycznych mocowań. Wady widać na pierwszy rzut oka, ale pewność zabezpieczenia jak dla mnie rekompensuje te niedogodności. Przednie koło w razie braku miejsca w bagażniku przypinam zipami do ramy. Znajomi sami wyprodukowali taki bagażnik. Przypięli do belki stare przednie piasty i normalnie na zacisk mocują widelce swoich rowerów.
Bizon Napisano 17 Września 2009 Napisano 17 Września 2009 I nie zamontujesz roweru z amorem o ośce QR20 Nie muszę bo takiego nie mam i nie będę miał.
miku Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 Witam Czy ktoś używa takiego uchwytu? Co sądzicie o takim uchwycie - czy jest solidne? Pozdrawiam W tym sezonie używałem dokładnie takiego uchwytu jak na zdjęciu. Jest to uchwyt wykonany z profilu aluminiowego, kawałka wygiętej blachy, zwykłej ośki z zaciskiem, elementu plastikowego do podtrzymania tylego koła i plastikowego paska. Wady konstrukcji które zauważyłem podczas eksploatacji: - na pierwszy rzut oka mocowanie profilu do belek za pomocą wsuwek nie wygląda na zbyt pewne i pomimo tego, że nie miałem przykrych niespodzianek to zawsze obawiam się o to, że ten cały zestaw odleci na jakimś zakręcie; - rdzewieje ośka i odpada lakier od elementów z blachy (sprawę załatwiło cynkowanie i malowanie proszkowe elementów z blachy); - trudno go zamontować na belkach (ograniczony dostęp do nakrętek, trzeba ściągnąć ośkę); Będę się ich pozbywał (2 szt.), więc jak jesteś zainteresowany to pisz.
hudy Napisano 21 Września 2009 Napisano 21 Września 2009 W Thule nie ma problemu z ośką 20mm Nie wiem jak z 15mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.