Skocz do zawartości

[Kwidzyn] charakterystyka trasy

filipskis

Rekomendowane odpowiedzi

Oglądam na stronie organizatora Skandii, że Kwidzyn w skali trudności ma "4", chociaż jest płaski jak Olsztyn, który ma "2".To z uwagi na błoto, liście i dziki mostek?

Gdańsk, który też ma "4" jest pełen podjazdów.

Może wie ktoś co powoduje, że Kwidzyn jest taki trudny?

Taka ściema dla przyjezdnych, żeby nie zlecieli się jak misie do miodu :D

Poza tym mostek jest bardzo niebezpieczny, organizator zaleca pokonanie pieszo (albo wpław tuż obok :D )

A tak na poważnie - trasa nie jest trudna, błota nie ma (ale może się pojawi w październiku), jedyne co wkurza niemiłosiernie to piach - są momenty, że z góry trzeba ostro kręcić bo koła się zapadają po 10cm w piachu.

No właśnie mam pewien dylemat z oponkami - Rocket Rony 2.25 i Racing Ralphy 2.25 zapadają się w sekundzie.

Natomiast Fat Alberty 2.35 przemykają jak szalone, tyle że są bardzo ciężkie i na twardej nawierzchni mają ogromne opory toczenia.

A na Ralphy szkoda kasy tylko na jeden wyścig, w mojej opinii to są raczej przeciętne kapcie (trzymanie się podłoża to nie jest ich mocja strona, zwłaszcza na mokrym.

Może jeszcze się szarpnę na RoRo 2.40 - powinno załatwić sprawę. Albo pogadać z szamanem żeby jakiś deszcz zorganizował przed wyścigiem :icon_wink:

mam pytanko

co to jest dziki mostek ?:down:

Uuuuu, panie. Legendy o dzikim mostku krążą po okolicy od pokoleń.

Dawno dawno temu podobno był to zwykły, drewniany mostek rzucony przez rzeczkę, po którym okoliczne dzieciaki ochoczo kicały do szkoły.

Ale pewnego razu młynarz z pobliskiego młyna postanowił po tymże mostku przeprawić się wraz z dwojgiem koni i wozem pełnym zboża. Dla mostka było to zbyt wiele... Wpadł w prawdziwą furię, srodze pokąsał młynarza i konie, po czym czmychnął do lasu i tyle go widziano.

Od tej pory zdarzają się jakieś przekazy od ludzi, którzy ponoć widzieli mostek czający się w zaroślach i powarkujący z cicha. Nikt jednak nie jest w stanie dostarczyć namacalnego dowodu, lub choćby fotografii tego stwora.

Z drugiej jednak strony mogą zastanawiać tajemnicze zniknięcia ludzi samotnie zapuszczających się w gęstwinę... :voodoo:

Drewniany mostek - lekko przesadzone te opisy :down:

Trasa ogółem. Troche piachu troche luźnej gleby, a po deszczu błota - tak jak wszędzie.

Na trasie dużo krzaczorów, pokrzyw smagających po rękach i nogach. Próbowałem kilka razy przejechać trase maratonu Gand Fondo (bez pętli oczywiście), ale końcówka zawsze wyszła mi inną trasą :blink:

Jako, że długo nie trenowałem, zapisałem się na trasę Medio.

Ktoś wie jak to jest jeśli w czasie przejadu medio rozmyśle się i zechcę pojechać grand fondo?

Drewniany mostek - lekko przesadzone te opisy :)

Trasa ogółem. Troche piachu troche luźnej gleby, a po deszczu błota - tak jak wszędzie.

Na trasie dużo krzaczorów, pokrzyw smagających po rękach i nogach.

No to w końcu dlaczego napisali trudność: 5 ? :)

Czy trasa jest rzeczywiście tak płaska jak w Olsztynie? Z jednym podjazdem? :)

Pozdr.

trasa może okazać się trudna, jeżeli będzie sucho, piach na podjazdach i na zakrętach pod koniec zjazdów, oraz jeżeli będzie padać, zrobi się dużo błota ( w tych samych miejscach )

W niedzielę 27-09-09 o godzinie 10.00 będziemy objeżdżali trasę. Chętnych z okolic Kwidzyna zapraszam.

Bardzo proszę o relacje z przejazdu. W szczególności chciałbym wiedzieć (myślę, że wszyscy, którzy planują start), czy dużo jest piasku, który ewentualnie może zamienić się w błoto. Czy warto inwestować w opony specjalne, takie na miękkie podłoże, czy można startować na standardowych mtb?

"Bardzo proszę o relacje z przejazdu. W szczególności chciałbym wiedzieć (myślę, że wszyscy, którzy planują start), czy dużo jest piasku, który ewentualnie może zamienić się w błoto. Czy warto inwestować w opony specjalne, takie na miękkie podłoże, czy można startować na standardowych mtb?"

Piasku jest dość sporo. Moje Maxxisy RIDGLINE 2,1 się kopały niestety. Mam w piwnicy jeszcze Big Jimmi Shwalbego zobaczymy jak się spiszą.

Dziś pada deszcz od wieczora także zobaczymy jak bedzie z podłożem. W piątek planuję objazd trasy chociaż mini, zobaczymy jak się sytuacja przedstawi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...