Skocz do zawartości

[Rower] Do wyboru mam dwa

4ngus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie, mam szanse tanio kupić jeden z dwóch rowerów:

- Kelly's Quartz DSC lub Kelly's Salamander.

Co wybrac? Salamander ma lepszą tylną przerzutkę, ale za to quartz dsc ma dwa hamulce hydrauliczne, a roznica w cenie 80 zł. Proszę o pomoc.

Z góry dziękuje,

Angus

Napisano

Mój subiektywny wybór padłby na Kelly's Salamander. Z tych dwóch bardziej mi się podoba. Jest to jednak tylko moja opinia. A czy mógłbyś podać specyfikację tych rowerów? Spotkałem się już z niejedną konfiguracją sprzętową dla tych samych modeli kelly'sa.

Napisano

witam. jestem nowy na forum i potrzebuję porady w wyborze roweru a nie chce zakładać nowego tematu żeby robić bałagan.

do rzeczy; mam dylemat, który rower kupić, cena podobna. Przeznaczenie roweru typowo szosowy na krótkie i średnie trasy, zależy mi aby był wygodny ale też dość nowoczesny pod względem technicznym, żebym nie musiał po jednym sezonie do niego dokładać. poniżej dwa linki, będę bardzo wdzięczny za pomoc

http://allegro.pl/item734301874_root_racing_257_jak_nowy_super_stan_bcm.html

http://allegro.pl/show_item.php?item=740852336&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.

Napisano

A ja jeszcze mam pytanie odnosnie rozmiaru ramy. Mam 180cm i przymierzalem 19 oraz 21, szczerze mowiac 21 bardziej mi pasuje <_<. Teraz caly czas jezdze na 21 i bardziej mi odpowiada od 19. Jak myslicie, czy warto brac 21?

Napisano
czy warto brac 21?

Nie :) jeżeli rama w rozm. 19,5 jest za krótka, to poprostu nie brać żadnego.

No chyba, że kupujesz górala do jazdy po asfalcie i parkowych ścieżkach, czy szutrowych drogach <_<

Napisano

Taka wysoka rama w teren ? z wyższym środkiem ciężkości i wysokim przekrokiem, w dodatku mniej zwrotna - tzw. kobyła <_<

Lepiej w jakim sensie - jesteś bardziej wyciągnięty ? - jeśli tak celuj w Krossa 20"

Napisano

Nie :) jeżeli rama w rozm. 19,5 jest za krótka, to poprostu nie brać żadnego.

No chyba, że kupujesz górala do jazdy po asfalcie i parkowych ścieżkach, czy szutrowych drogach <_<

Nie no, poprostu chodzi mi o to, ze mialem przyjemnosci jezdzic na 19 oraz 21 i powiem szczerze, ze na 19 czulem sie niekomfortowo. Teraz jezdze na 21 wlasnie, moze to kwestia przyzwyczajenia i jak pojezdze na 19 to bedzie lepiej?

Napisano

Nie wiem czy będzie lepiej, faktem jest, że ten Kellys jest krótki nak na 19,5" - górna rura ma tylko 590 mm horyzontalnie.

Napisano

Nie wiem czy będzie lepiej, faktem jest, że ten Kellys jest krótki nak na 19,5" - górna rura ma tylko 590 mm horyzontalnie.

Jednak wezme ta 19,5. Zmienili mi mostek na dluzszy, powinno byc lepiej, prawda?

Napisano

Wiesz, nie polecam ci mostka dłuzszego niz 110 max 120 mm, przy dłuzszym wisisz nad kierownicą, nadmiernie obciążając przednie koło, dodatkowo zmniejszasz zwrotność roweru.

Rower powinno sie dobierać tak aby był dopasowany, mostek służy do korekcji tylko w pewnym niewielkim zakresie, przymierz się przynajmniej do Kellysa Blade , ma dłuższą górną rurę, radzą też przymierzyć się do Krossa 20".

Jeśli chcesz być zadowolony , zakup musi być przemyślany.

Napisano

Wybrałem rower Kellys Quartz 09 DSC, rama 19,5. Chciałem, żebyscie opowiedzieli o jego wadach i zaletach. Czytałem o nich troche, ale kazda sugestia i opinia mile widziana :P Na ile wystarczy, co sie sypie, czy ogolnie znosny jest?

Napisano

Wybrałem rower Kellys Quartz 09 DSC, rama 19,5. Chciałem, żebyscie opowiedzieli o jego wadach i zaletach. Czytałem o nich troche, ale kazda sugestia i opinia mile widziana :) Na ile wystarczy, co sie sypie, czy ogolnie znosny jest?

Czy ktoś ma jakieś przemyslenia :)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...