jaro88 Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Witam, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś źle lub w złym miejscu napisałem. Jak w temacie. Szukam sklepu gdzie jest cała grupa SLX sprzedawana jako całość. Nie jako osobne części. Wiele godzin szukałem i nie mogłem znaleźć (może to takie trudne może jestem ślepy). Proszę o poddanie adresów sklepów (mile widziane z ceną) gdzie ową grupę mogę kupić. Interesują mnie sklepy z Poznania i okolic lub sklepy internetowe z całego kraju. Dziękuję, mam nadzieję że znajdę tutaj pomoc. PS. Żeby inni poszukiwacze tacy jak ja nie tworzyli nowych tematów można umieścić tutaj adresy sklepów z całego kraju (ew. świata) z dopiskiem w/przy jakim mieście są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Tu (nie całkiem z kraju) ? http://sport.shop.ebay.de/i.html?_nkw=slx+gruppe&_sacat=22688&_trksid=p3286.m270.l1313&_dmpt=Sport_Radsport_Fahrradteile&_odkw=&_osacat=22688 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro88 Napisano 17 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Ja mam sklepy z USA i z UK. Chodzi o to żeby nie było problemów z sprowadzaniem z zagranicy, nigdy tego nie robiłem i nie chciałbym robić(jak na razie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 No to czas przełamać strach, ja robiłem, i dalej będę tam kupował jeśli będzie taka potrzeba (z Niemiec nigdy nie miałem problemu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grondag Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 to ja przy 0kazji się zapytam gdzie można kupić manetkę przerzutki przednie i przerzutkę przednia na 2 biegi bo korba jest wszędzie a jakoś tego jeszcze nie widziałem P.S. pytam z ciekawości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Wystarczy ograniczyć zakres pracy przerzutki śrubami L H i manetka 3 biegowa, będzie działać tylko na dwa blaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Samej lewej manetki na 2 biegi to nie można , ale komplet i owszem : http://cgi.ebay.de/Shimano-Saint-Shifter-NEU_W0QQitemZ310119407511QQcmdZViewItemQQptZSport_Radsport_Fahrradteile?hash=item48348e9f97&_trksid=p3286.c0.m14 Przerzutka: http://www.california-cycle.de/product_info.php?info=p6202_Shimano-SLX-Top-Swing-Umwerfer-FD-M665-fuer-2-fach-Kurbel.html http://www.bike24.net/p18802.html Wystarczy ograniczyć zakres pracy przerzutki śrubami L H i manetka 3 biegowa, będzie działać tylko na dwa blaty. No nie całkiem, bo przerzutka 2 rzędowa jest pod róznicę 14 zębów , a 3 rzędowa pod 12 zębów (prowadnik może haczyć - inny profil przesuwu)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Na korbie z 3 blatami zdaje to relacje, bo sprawdzałem wczoraj regulując przerzutkę, manetka działała dla blatu 2 i 3 ograniczyłem do pierwszego i nie miałem możliwości zrzucenia na najmniejszy blat. Tak samo może działać 1 i 2, a nie działać 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Korba z 3 blatami ma różnicę zębów 10-12 a z dwoma ma różnicę 14 zębów , ile to można tłumaczyć ??? Ponadto przerzutka przednia na 2 jest pod linię łańcucha 46,8. w związku z tym pasuje do mechanizmu FC M665 - też pod linię łańcucha 46,8 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Korba z 3 blatami ma różnicę zębów 10-12 a z dwoma ma różnicę 14 zębów , ile to można tłumaczyć ??? Podałem tylko przykład rozumiem Twój poprzedni post. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Przerzutka przednia na 2 jest na allegro, jak i manetki - bez problemu http://www.allegro.pl/item744168285_przerzutka_shimano_slx_fd_m665_m667_do_36x22.html http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=SL-M810+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 18 Września 2009 Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Ewentualnie tutaj: sporo taniej: http://www.allegro.pl/item725501161_manetki_sr_suntour_duro18e_2x9_freeride_sram_1_1.html - lewa pasuje do przerzutek Shimano, ale Shimano to nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 18 Września 2009 Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Korba z 3 blatami ma różnicę zębów 10-12 a z dwoma ma różnicę 14 zębów , ile to można tłumaczyć ??? Ponadto przerzutka przednia na 2 jest pod linię łańcucha 46,8. w związku z tym pasuje do mechanizmu FC M665 - też pod linię łańcucha 46,8 . Nie zmienia to faktu, że normalna przerzutka pod 3 rzędy działa doskonale z korbą 22-36T. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grondag Napisano 19 Września 2009 Udostępnij Napisano 19 Września 2009 no ok przrzutka jest ale manetki nie ma z grupy slx nigdzie na 2 tylko z sainta, oczywiście można jeżdzić z manetką 3 rzędową ale przecież cała grupa powinna być w pełni kompatybilna ze sobą, dlatego mnie tak dziwi brak manetki slx na dwa przełożenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 19 Września 2009 Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Manetka trójrzędowa jest w pełni kompatybilna z dwoma rzędami. Zresztą ostatnio nawet w manetkach szosowych, gdzie zawsze do dwóch tarcz była inna lewa klamkomanetka niż do trzech, jest trend, by była ona uniwersalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Września 2009 Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Jeśli rozstaw tarcz jest taki sam w 2 jak w 3 rzędowej korbie, to normalne, że manetka przesunie przerzutkę o tyle samo przy jednej zmianie, jednak może ktoś poprostu chce manetki 2 rzędowej i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 20 Września 2009 Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Że dopytam.... Są jakieś korby 2blatowe - 44/32 ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Września 2009 Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Najbardziej zbliżone (ale możesz kupić małą tarczę na 32z i zmienić - rozstaw śrub typowy) : http://www.controltechbikes.com/test/prod/product.asp?pro_id=137 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Weight:1015g przeraża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 A korba SLX z 2 większymi tarczami, to ile niby będzie ważyła ??? http://shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/produkty_shimano/mountain/slx/product.-code-FC-M665.-type-.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 A czemu porównujesz SLX-a dwurzędowego do tego Controltecha? To, że też ma 2 rzędy, jeszcze o niczym nie świadczy. SLX z 3 tarczami waży 889 g, z dwiema będzie jeszcze lżejszy (o masę stalowej zębatki 22T). W dwurzędowej to rockring musi tak ciążyć i stąd bezsensowność takiego porównania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 To ile ten plastikowy rockring wg. ciebie waży, 110 gramów ??? (a właśiwie to więcej bo odeszła mała zębatka) Nawet po usunięciu rockringa i zmianie tarcz różnica wagi będzie niewielka, ponieważ sama korba jest mocniejsza = cięższa. Bezsensownie wszystko upraszczasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 A korba SLX z 2 większymi tarczami, to ile niby będzie ważyła ??? http://shimano-polska.com/publish/content/global_cycle/pl/pl/index/produkty_shimano/mountain/slx/product.-code-FC-M665.-type-.html ja nie pytałem o SLXa... Szukam Korby Hollowtech II z dwoma blatami 44 i 32 lub 44 i 29, ale chciałbym by waga nie przekraczała 800 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 To ile ten plastikowy rockring wg. ciebie waży, 110 gramów ??? (a właśiwie to więcej bo odeszła mała zębatka) Nawet po usunięciu rockringa i zmianie tarcz różnica wagi będzie niewielka, ponieważ sama korba jest mocniejsza = cięższa. Bezsensownie wszystko upraszczasz. Nie wiem ile waży. Plastikowy rockring Suntoura o rozmiarze 36T waży 144g. No i to nie ja upraszczam. Właściwą korbą do porównania z zarzuconym wyżej Controltechem jest normalna korba ze zmienionymi zebatkami, a nie dwurzędowy SLX z rockringiem (sam własnie napisałeś, że sama korba jest mocniejsza - nawiasem mówiąc sprawdzałeś, czy aby na pewno ramiona w obu wersjach nie są identyczne?). Nic nie usprawiedliwia tutaj dośc dużej masy tego Controltecha, nawet nieco inna konstrukcja dzięki której linia łańcucha ma być właściwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Września 2009 Udostępnij Napisano 22 Września 2009 A gdzie ja usprawiedliwiam masę Controltecha ??? ma jednak tarcze najbardziej zblione do 44/32, jak chce lekką korbę na 2 tarcze, to może kupić, tylko trzeba za nią sporo zapłacić, A SLX jak na 2 tarcze też nie jest szczególnie lekki jednak jest na standardowy rozstaw i mozna zmienić tarcze (tylko , że wtedy cena sporo urośnie) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.