Skocz do zawartości

[Rower] Jaki rower kupić.

Maj0r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam do was pytanie otóż zastanawiam się od jakiegoś czasu nad kupnem nowego roweru. Jak zobaczyłem ile tych rowerów jest to się za głowe złapałem bmx, mtb, trekkingowe itd. Wpadły mi w oko dwa typy Trekkingowe i MTB. Roweru uzywam najczęściej do jazdy po miescie. Często również skaczę z krawężników, raz na rok może i wybiorę sie na jakiś rajd. I właśnie zastanawiam się jaki rower będzie dla mnie odpowiedni. Dobrze byłoby żeby był nie zbyt ciężki, zwrotny i wytrzymały... Co doradzacie ?

Jak wiadomo w niektórych miejscach nie ma scieżek rowerowych a chodniki pozostawiaja wiele do życzenia ;)

Cena to około 1200 zł.

Upatrzyłem sobie taki rowerek. Ale jeszcze nie wiem do końca na razie się zastanawiam idzie zima będą przeceny może coś taniej kupie.

Klik

Napisano

Rozsądnym wyborem będzie jakis cross, czyli upraszczając, (może aż za daleko) "rower na kołach 28" z agresywniejszą geometrią od trekkinga, a mniej agresywną od górala do XC". Będzie uniwersalny, nie mieszkasz w górzystym terenie więc spokojnie da rade nawet w zadaniach typowego górala.

PS. To co podales w linku to nie trekking a cross wlasnie.

Napisano

aha. a nie będzie zbyt delikatny (przynajmiej na taki wyglada) do skoków z kraweżnika ? czasmi w miesie trzeba skoczyc z jakiegos wyzszego krawęznika jak nie ma zjazdu... ?

Napisano

Tylko wyjaśnij pewną kwestię:

a) Skoczyć = zrobić półmetrowego bunny hopa

b.) Skoczyć = zjechać z krawężnika na szybkości bez wytłumienia

c) Skoczyć = zjechać z niego powoli, tłumiąc go

d) Skoczyć = przy zjeździe unieść przednie koło i wylądować na obydwu naraz

Czy inaczej? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...