grindz0ne Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Zastanawiam się nad zakupem spodni które miałby służyć na chłodniejsze dni jesieni i może zimy...czy te w temacie dawały by radę ???? http://www.allegro.pl/item736022972_liquid_thermo_light_spodenki_rowerowe_coolmax_l.html I czy w tej cenie znalazły by się jakieś lepsze pod względem komfortu i wkładki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 to ze w zime w nich pojezdzisz to watpie. Raczej spodnie na okres przejsciowy i cieplejsze jesienne dni. Ogolnie liquid nie ma za dobrych opini jezeli chodzi o trwalosc. Cena w porzadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2009 to jakie polecacie w podobnej cenie na jesień( nie ciepłą ) ?? jeszcze coś takiego jak STANTEKS znalazłem ->> http://www.allegro.pl/item731897663_spodnie_kolarskie_z_wkladka_coolmax_stanteks_l.html Czy te będą lepszym wyborem ?? Dzięki z odpowiedzi z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Ja dziś kupiłem. Po telefonie do firmy Stanteks Pani poleciła mi spodenki podobne ale z windstopperem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=773198688 Jak dojdą i przetestuje to napiszę coś o nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Co do LIQUID mam akurat te gacie.Poza kiepską wkładką są ok .Używam je już 3 rok.W zimę można jeździć, ale bez kalesonów i czasem ocieplaczy na kolana ani rusz.W samych spodniach nie da rady .Są bardzo przewiewne.To gacie na wczesną wiosnę ,jesień.Wszystko zależy w jakiej temp chcesz jeździć.Spodnie na zimę dobrze jakby już miały na kolanach wszyte jakieś ochraniacze/ocieplacze .Grindz0ne te które podałeś jakoś nie widzę ,żeby się zbytnio różniły od LIQUID dla mnie to jest to samo.Dobre gacie na zimę kosztują swoje.Ale jak się nie ma gotówki zbyt wiele to gacie typu LIQUID plus kalesony i jeździć możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Witam. Ale jak się nie ma gotówki zbyt wiele to gacie typu LIQUID plus kalesony i jeździć możesz. A nie wyjdzie to niemal na to co kupić rajtki z membraną np: http://www.allegro.pl/item773255740_mimo_modena_zimowe_spodnie_rowerowe_coolmax_l.html Sam się nad takimi zastanawiam. Warto w tym przypadku zaufać MIMO? Czy lepiej dołożyć i kupić Rogelli Biella? Osobiście mam kurtkę tej firmy (od wczoraj) i jest zarąbista:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 15 Października 2009 Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Ja kupiłem w zeszłym roku właśnie MIMO. Czasem jeździłem w nich mając pod spodem tylko bokserki i było OK, z tym, że mogłem robić tylko krótkie postoje, bo szybko się nogi wychładzają. Jeżeli miałem coś jeszcze pod spodem (np lycre) to nie było już żadnych problemów. Sama membrana jest bardzo dobra, na kolanach wcale nie czuć wiatru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 20 Października 2009 Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Przetestowałem wczoraj spodnie które kupiłem z firmy stanteks. Moje odczucia: Testowałem w temperaturze: od 10st do 1st C. A więc: membrana jest rewelacyjna, mimo lodowatego wiatru wczoraj było mi w nich cieplutko mimo, że pod nimi nie miałem nic poza bokserkami. Membrana jest tylko z przodu z tyłu dość przewiewna lycra. Z wyglądu bardzo fajne szaro czarne, bardzo wygodne. Jedyny minus to odprowadzanie potu. Po 4h jazdy po ich zdjęciu nogi były ciupkę wilgotne. Ale za cenę 130 zł nie można mieć wszystkiego. Ja jestem zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Jedyny minus to odprowadzanie potu. Po 4h jazdy po ich zdjęciu nogi były ciupkę wilgotne Może jest jeszcze za ciepło na nie? A jak z ich rozmiarem? Bo widziałem je w Presto i tam trochę dziwna rozmiarówka jest. Najlepiej napisz jaki rozmiar masz i ile wzrostu. Może też bym się skusił. W końcu "dobre bo polskie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 21 Października 2009 Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Mam 180cm wzrostu. XL pasuja na mnie idealnie. Rozmiarówka jest tutaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Dzięki Pichu. Na Allegro jest podana inna długość nogawki od kroku niż Presto, więc jeśli się zdecyduję to wezmę ten sam rozmiar co ty bo mamy akurat tyle samo wzrostu. Gdyby były bez wkładki to bym się nie zastanawiał. A tak myślę jeszcze o Poledniku, mają w Mike Sport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pichu Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Co do wkładki to wszyta jest idealnie, spodnie bardzo wygodne. Dodam że na +10st C sa za ciepłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mucios Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Pozwólcie ze sie podepnę pod temat, ja mam zamiar kupic takie : http://www.allegro.pl/item791038377_mimo_millano_zimowe_spodnie_rowerowe_coolmax_xxl.html co o nich mozecie powiedzieć. p.s i nie piszcze mi ze z szelkami sa lepsze , moze są, ale ja chce bez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Mucio, będą OK, chociaż jeżeli nie masz szczególnych powodów do zakupu spodni bez szelek, to przemyśl to sobie jeszcze raz. Szelki dają duży komfort podczas jazdy - nic się nie zsuwa, nie odkrywa ci pleców, co przy obecnych temperaturach ma duże znaczenie. Sam mam długie spodnie z ocieplonej lycry i więcej ich nie kupię. Spodnie zimowe mam już z szelkami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daid Napisano 22 Października 2009 Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Też się nad nimi zastanawiam, ale nie do końca podobają mi się te szare przeszycia. Chętnie poznam opinie o nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 23 Października 2009 Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Tak jak i Premier2 wychodzę z założenie, że na bardzo chłodne czy zimowe dni lepsze będą z szelkami. Mam jedne bez szelek z ocieplanej lajkry i muszę przyznać, że jak temperatura spada na 2-3 stopnie to trochę za mocno zawiewa. Może dlatego, że zmarźliuch jestem. Co do firmy to czytałem o o niej same pozytywne komentarze, ale dotyczyło to odzieży trekingowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 29 Listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 ile odpowiedzi...a już spodenki mam ale nie Liquid Dzięki za zainteresowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redsky Napisano 27 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 Witam..... Mam pytanie czy te gatki ROGELLI są dobre: http://allegro.pl/item854976088_cieple_spodnie_rogelli_biella_2010_membrana_xxl.html czy te STANTEKS: http://www.allegro.pl/item864749388_spodnie_kolarskie_z_wkladka_coolmax_stanteks_xl.html planuje kupić a wiadmomo że nie jest aż tak ciepło i szukam gatków do śmigania w chłodniejsze dni i czasem mokre i teraz najważniejsze czy ktoś testował te gatki jednej i drugiej firmy i które polecacie najbardziej POZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.