Skocz do zawartości

[Spodnie] LIQUID thermo light dobre ?

grindz0ne

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad zakupem spodni które miałby służyć na chłodniejsze dni jesieni i może zimy...czy te w temacie dawały by radę ????

http://www.allegro.pl/item736022972_liquid_thermo_light_spodenki_rowerowe_coolmax_l.html

I czy w tej cenie znalazły by się jakieś lepsze pod względem komfortu i wkładki ? B)

• 4 tygodnie później...

Co do LIQUID mam akurat te gacie.Poza kiepską wkładką są ok .Używam je już 3 rok.W zimę można jeździć, ale bez kalesonów i czasem ocieplaczy na kolana ani rusz.W samych spodniach nie da rady .Są bardzo przewiewne.To gacie na wczesną wiosnę ,jesień.Wszystko zależy w jakiej temp chcesz jeździć.Spodnie na zimę dobrze jakby już miały na kolanach wszyte jakieś ochraniacze/ocieplacze .Grindz0ne te które podałeś jakoś nie widzę ,żeby się zbytnio różniły od LIQUID dla mnie to jest to samo.Dobre gacie na zimę kosztują swoje.Ale jak się nie ma gotówki zbyt wiele to gacie typu LIQUID plus kalesony i jeździć możesz.

Witam.

Ale jak się nie ma gotówki zbyt wiele to gacie typu LIQUID plus kalesony i jeździć możesz.

A nie wyjdzie to niemal na to co kupić rajtki z membraną np:

http://www.allegro.pl/item773255740_mimo_modena_zimowe_spodnie_rowerowe_coolmax_l.html

Sam się nad takimi zastanawiam. Warto w tym przypadku zaufać MIMO? Czy lepiej dołożyć i kupić Rogelli Biella? Osobiście mam kurtkę tej firmy (od wczoraj) i jest zarąbista:)

Ja kupiłem w zeszłym roku właśnie MIMO. Czasem jeździłem w nich mając pod spodem tylko bokserki :blink: i było OK, z tym, że mogłem robić tylko krótkie postoje, bo szybko się nogi wychładzają. Jeżeli miałem coś jeszcze pod spodem (np lycre) to nie było już żadnych problemów. Sama membrana jest bardzo dobra, na kolanach wcale nie czuć wiatru.

Przetestowałem wczoraj spodnie które kupiłem z firmy stanteks. Moje odczucia:

Testowałem w temperaturze: od 10st do 1st C.

A więc: membrana jest rewelacyjna, mimo lodowatego wiatru wczoraj było mi w nich cieplutko mimo, że pod nimi nie miałem nic poza bokserkami. Membrana jest tylko z przodu z tyłu dość przewiewna lycra. Z wyglądu bardzo fajne szaro czarne, bardzo wygodne. Jedyny minus to odprowadzanie potu. Po 4h jazdy po ich zdjęciu nogi były ciupkę wilgotne. Ale za cenę 130 zł nie można mieć wszystkiego. Ja jestem zadowolony :D

Jedyny minus to odprowadzanie potu. Po 4h jazdy po ich zdjęciu nogi były ciupkę wilgotne

Może jest jeszcze za ciepło na nie? A jak z ich rozmiarem? Bo widziałem je w Presto i tam trochę dziwna rozmiarówka jest. Najlepiej napisz jaki rozmiar masz i ile wzrostu. Może też bym się skusił. W końcu "dobre bo polskie".

Mucio, będą OK, chociaż jeżeli nie masz szczególnych powodów do zakupu spodni bez szelek, to przemyśl to sobie jeszcze raz. Szelki dają duży komfort podczas jazdy - nic się nie zsuwa, nie odkrywa ci pleców, co przy obecnych temperaturach ma duże znaczenie. Sam mam długie spodnie z ocieplonej lycry i więcej ich nie kupię. Spodnie zimowe mam już z szelkami...

Tak jak i Premier2 wychodzę z założenie, że na bardzo chłodne czy zimowe dni lepsze będą z szelkami. Mam jedne bez szelek z ocieplanej lajkry i muszę przyznać, że jak temperatura spada na 2-3 stopnie to trochę za mocno zawiewa. Może dlatego, że zmarźliuch jestem. Co do firmy to czytałem o o niej same pozytywne komentarze, ale dotyczyło to odzieży trekingowej.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...

Witam.....

Mam pytanie czy te gatki ROGELLI są dobre:

http://allegro.pl/item854976088_cieple_spodnie_rogelli_biella_2010_membrana_xxl.html

czy te STANTEKS:

http://www.allegro.pl/item864749388_spodnie_kolarskie_z_wkladka_coolmax_stanteks_xl.html

planuje kupić a wiadmomo że nie jest aż tak ciepło :rolleyes: i szukam gatków do śmigania w chłodniejsze dni i czasem mokre i teraz najważniejsze czy ktoś testował te gatki jednej i drugiej firmy i które polecacie najbardziej

POZDR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...