Artro Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Siema dzis odebralem z poczty nufke fąfel Sigme Lambde, no wiec pierwsze co robie, to ogladam w rekach, tu pomacam tam spojrze no ale mysle sobie ok, zobacymy na co stac te pompke. No i tu jest problem... Odkrecilem wentyl, zmienilem uszczelke (domyslnie na schradera) zakladam i powietrze ucieka, dociskam mocniej to samo. Mysle co jest? Moze zle te uszczelke podmienilem? Kombinuje jak kon pod gore juz z kazdym ustawieniem... Ostatecznie skonczylo sie tak jak z poprzednim produktem Sigmy (Aero Jet) czyli nie napompowalem nic, a spuscilem cale powietrze z kola. W dodatku podczas jednej z prob pompowania skrzywilem wentyl Z powodu braku pomyslow i sil, odkrecilem wentyl jeszcze raz, zmienilem uszczelke na Schradera, zalozylem adapter i pieknie nadmuchalem na odpowiednie cisnienie... A mialem sie pozbyc adaptera... Moze wklejcie zdjecie jak powinienm wlozyc te uszczelke? Co robie zle? Czy jestem glupi? BTW Wam tez tak ciezko sie nia pompuje? Reka jestem w stanie dmuchanc do 20psi, dalej to tylko na tej stopce i po wyciagnieciu wezyka... BLAGAM O RADY!!! Szczegolnie osoby ktore mialy te pompke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor1 Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Musisz odwrócić uszczelkę i tą plastikową wkładkę która znajduje się nad uszczelką. Podnosisz ten szary "kapsel" ,wciskasz końcówkę na wentyl , zamykasz wspomniany kapsel i pompujesz U mnie działa bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Pojawil sie jeszcze jeden problem... Standardowo juz w produkcie marki Sgima pekla mi gumeczka trzymajaca pompke do ramy... Dodam tylko ze naciagalem baardzo powoli te gumeczke, chyba pol godziny, wlasnie zeby nie strzelila Niestety dzis rano okazalo sie ze moj wysilek poszedl na marne... Jakies propozycje jak ja zastapic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thor1 Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 U mnie jak na razie jeszcze sie trzyma , ale też mam obawy bo musiałem bardzo mocno ją naciągnąć. Tymczasem zabezpieczyłem dodatkowo paskiem na rzepa , by przypadkiem nie zgubić jak strzeli gumka. A Ty chyba będziesz musiał poszukać gdzieś sklepu z oringami i dobrać podobną. Swoją drogą te wszystkie mocowania na gumki jakie stosuje Sigma to poroniony pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Pojawil sie jeszcze jeden problem... Standardowo juz w produkcie marki Sgima pekla mi gumeczka trzymajaca pompke do ramy... Dodam tylko ze naciagalem baardzo powoli te gumeczke, chyba pol godziny, wlasnie zeby nie strzelila Niestety dzis rano okazalo sie ze moj wysilek poszedl na marne... Jakies propozycje jak ja zastapic? Kup sobie jakiś O-ring w sklepie z uszczelnieniami technicznymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 17 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Ok dzieki za propozycje Fakt nie wpadlem na ten jakze prosty i genialny pomysl Poki co poszukam w marketach typu Praktiker etc. ale jak cos to trzeba sie bedzie przeturlac po jakims specjalistycznym sklepie typu "uszczelka" w Kielcach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.