Gość virek Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witam. Chcę kupić Meride 880 i mam problem - rama w tych rowerach jest podawana w literkach S M L XL i nie wiem jak to przeliczyć . Według moich obliczeń mam 176 cm , dł. nogi 81 wychodzi że mam kupić ramę 53 cm i jak to przeliczyć na literki ??? ..... A i jeszcze jedno - czy rama w Meridzie 880 jest " klasyczna " czy " opadająca " ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziekk Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Na stronie Meridy masz tabelkę z geometrią ram. Ja sam posiadam Meridę Road Race 901. Z opisu na stronie wynika, że rama jest nieco inna, ale geometria identyczna. Jeżdżę na "S" przy 170 cm wzrostu. Mostek 90 mm (fabrycznie taki był). Rower jest na mnie oczywiście dobry, chociaż dośc nietypowo ustawiony - bo siodełko przesunięte w przód (sztyca jest z offsetem) i dużo podkładek pod mostkiem - ale rower kupiłem niedawno, i pozycja na szosówce po przyzwyczajeniu się do pozycji na rowerze enduro była dla mnie lekkim szokiem W Twoim przypadku trochę cięzko mi coś doradzić - bo właśnie łapiesz się pomiędzy "S", a "M". Najlepiej by było, gdybyś mógł się przymierzyć. Moim zdaniem raczej "M", ale w kwestii rozmiaru szosówek dużego doświadczenia nie mam, dlatego lepiej, by ktoś to zweryfikował. A rama jest lekko slopingowa. Nie jest to to samo co w kompaktowych Giantach, ale nie jest to także rama klasyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uabirdman Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Właśnie też chcę kupić Meridę RR880. Jaki rozmiar ramy będzie pasować pod mój wzrost - 188cm? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość virek
Witam. Chcę kupić Meride 880 i mam problem - rama w tych rowerach jest podawana w literkach S M L XL i nie wiem jak to przeliczyć .
Według moich obliczeń mam 176 cm , dł. nogi 81 wychodzi że mam kupić ramę 53 cm i jak to przeliczyć na literki ???
..... A i jeszcze jedno - czy rama w Meridzie 880 jest " klasyczna " czy " opadająca " ?
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.