Skocz do zawartości

[amortyzator] smarowanie rst lunch

kogutor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siema , mam kross'a sign ds i amortyzatory RST lunch ra (nie śmiejcie sie nie miałem kasy na kupno nowych)

Moje amory nie chodzą tak jak bym chciał to znaczy nie uginają się prawie w ogóle(moja waga 48 kg)

Na początku chodziły o tyle o ile ale teraz są twarde i się nie uginają chyba ze walne kołem o ziemie (tak jakbym chciał je dobić) to wtedy chodzą trochę przez przez chwile...

Co mogę z nimi zrobić? słyszałem o zalewaniu olejem ale boje się ze jak je rozkręcę to uszkodzę jakąś część.

Napisano

Jeśli boisz się rozkręcać to nie wiem czy najlepszym pomysłem będzie poprosić kogoś o pomoc. Z opinii jakie słyszałem To zalewanie olejem w Launch'u nie sprawdza się bo olej wycieka. Spróbuj popryskać smarem w sprey'u golenie. Z tego co mi wiadomo to launch jest dość twardy i przy twojej wadze możesz mieć problemy z jego uginaniem. Ale nie załamuj się może ktoś z większą wiedzą Ci pomoże.

Napisano

Żaden amortyzator sprężynowy nie będzie się pod tobą normalnie uginał, polecam zakup amorka powietrznego. To jest jedyne wyjście. A co do tego co masz, to możesz jedynie przesmarować golenie brunoxem.

Napisano

wd sie nie nadaje.

mozesz wymienic sprezyny na miekkie jakies, ale to nieoplacalne...

ogolnie rozkrec g obo tam w srodku nie ma nic ciekawego, 2 srubki 2 popychacze, sprezyny i moze tlumik, nie pamietam oznaczen...

zlozysz bez problemowo do kupy, milego kombinowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...