kogutor Napisano 14 Września 2009 Napisano 14 Września 2009 siema , mam kross'a sign ds i amortyzatory RST lunch ra (nie śmiejcie sie nie miałem kasy na kupno nowych) Moje amory nie chodzą tak jak bym chciał to znaczy nie uginają się prawie w ogóle(moja waga 48 kg) Na początku chodziły o tyle o ile ale teraz są twarde i się nie uginają chyba ze walne kołem o ziemie (tak jakbym chciał je dobić) to wtedy chodzą trochę przez przez chwile... Co mogę z nimi zrobić? słyszałem o zalewaniu olejem ale boje się ze jak je rozkręcę to uszkodzę jakąś część.
Mietekizyta Napisano 14 Września 2009 Napisano 14 Września 2009 Jeśli boisz się rozkręcać to nie wiem czy najlepszym pomysłem będzie poprosić kogoś o pomoc. Z opinii jakie słyszałem To zalewanie olejem w Launch'u nie sprawdza się bo olej wycieka. Spróbuj popryskać smarem w sprey'u golenie. Z tego co mi wiadomo to launch jest dość twardy i przy twojej wadze możesz mieć problemy z jego uginaniem. Ale nie załamuj się może ktoś z większą wiedzą Ci pomoże.
Pichu Napisano 14 Września 2009 Napisano 14 Września 2009 Żaden amortyzator sprężynowy nie będzie się pod tobą normalnie uginał, polecam zakup amorka powietrznego. To jest jedyne wyjście. A co do tego co masz, to możesz jedynie przesmarować golenie brunoxem.
kogutor Napisano 15 Września 2009 Autor Napisano 15 Września 2009 dzięki za pomoc jakby ktoś miał jakieś pomysły to piszcie A czy wd-40 tez się nadaje?
PoleK Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 wd sie nie nadaje. mozesz wymienic sprezyny na miekkie jakies, ale to nieoplacalne... ogolnie rozkrec g obo tam w srodku nie ma nic ciekawego, 2 srubki 2 popychacze, sprezyny i moze tlumik, nie pamietam oznaczen... zlozysz bez problemowo do kupy, milego kombinowania.
kogutor Napisano 19 Września 2009 Autor Napisano 19 Września 2009 No to mam problem rozkręciłem lewa goleń (ten regulator) i nie mogę go na miejsce wsadzić co teraz zrobić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.