Bikercwa Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Jak tam podobała się skandia w Olsztynie. Mi zajefajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 fajna trasa, dobrze ze popadalo, nie bylo przynajmniej piachu zbyt duzo jedyne do czego mozna sie przyczepic to pały ktore nie pozwalaly rozgrzewac sie na drogach publicznych ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzala4 Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 gdyby nie zimna kiełbasa i kiepski bufet na meci oraz fakt ze nie dostałem t-shirtu było by wszystko idealnie:) W koncu pudło:) Dzieki za współpracę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisbi Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 ja szykowalem sie na olsztyn i wkonicu niedotarlem.jestem bardzo ciekawy relacji bo w gdanisku bylo super. za tydzien jest mtb tropy w gdyni na pewno bende. w 4 edycj skandj w gdanisku udalo mi sie zajac 19 mjejsce w kategorj m3 a byl to muj pierwszy w rzyciu maraton,coprawda na dystansie mini ale itak numer startowy wisi na honorowym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abanach Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Mi też się bardzo podobało. Wprawdzie wynik nie jest zbyt dużym osiągnięciem-160 w generalce mini i 27 w M1 ale jak na debiut mi wystarcza Trasa fajna jednakże(przynajmniej w moim przypadku) dało się odczuć problemy spowodowane piachem. Pierwszą pętlę poleciałem czysto, na drugiej miałem już zapiaszczone przednie zębatki i przerzutkę. Przez to miałem duże straty-niektóre cięższe podjazdy musiałem brać na trójce z przodu a na szczycie dopiero schodziło mi na dwójkę i nie mogłem wbić trójki Gdyby nie ten piach w przerzutce byłoby o kilka(naście) miejsc wyżej bo straciłem nieco ponad 5 minut. Ale dobrze jest-liczy się zabawa. W przyszłym roku jeśli będzie runda w Olsztynie też jadę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzala4 Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Gdyby nie błotko to trasa byłaby nudna Ja 3 w M1 i 21 w Open na mini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamRadpak Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 gdyby nie zimna kiełbasa i kiepski bufet na meci oraz fakt ze nie dostałem t-shirtu było by wszystko idealnie:) W koncu pudło:) Dzieki za współpracę Ja też na którejś z edycji nie dostałem kuszulki i na nastepnej poprosiłem w biurze i dostałem. Organizatorzy są super i na pewno Ci dadzą "zaległą" koszulkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eweret Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Dla mnie super! Trasa akurat na moje możliwości, chociaż żałuję, że pojechałem na Mini a nie ma Medio. Byłem 34ty na 63 w M3 i 133 na 271 w open - a był to mój trzeci maraton - pierwszy 7 lat temu, drugi 2 lata temu hehe. Więc jestem zadowolony i zaczynam łapać ostrego bakcyla. Generalnie wszystko mi sie podobało oprócz bufetów - na Mini miały być dwa a tak naprawdę to był jeden. Na tych dwóch innych maratonach bufety były robione w takim miejscu, że naturalnie było się tam zatrzymać i coś przegryźć - w Olsztynie wyglądało to bardziej jak punkt czerpania wody w biegu i jakoś tak dziwnie było mi tam stanąć, więc pognałem dalej nawet bez napełnienia bidonu... Ale poza tym super - organizacja git, duża frekwencja, fajna atmosfera no i ten pobyt w Spa, który wygrałem . Do zobaczenia w Kwidzynie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LRBUKOWSKI Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Ja też na którejś z edycji nie dostałem kuszulki i na nastepnej poprosiłem w biurze i dostałem. Organizatorzy są super i na pewno Ci dadzą "zaległą" koszulkę. Obawiam sie Adamie że nie zawsze są tacy super w tym temacie. W gdańsku b yłem pierwszą osoba dla której zabrakło koszulek z Gdańska bo organizator nie prfzewidział frekfencji i dawali resztki z poprzednich maratonów.Ale my z dziecmi bylismy na wszystkich edycjach i zależało nam na komplecie. Pan lang osobiscie mnie przepraszał za zaistniałą sytuację ale nic w tej sprawie nie zrobił. Pisałem do Langtimu maila w sprawie tych koszulek ale ktoś odpowiedzialny za odpisywanie na maile napisał mi że sie skończyły i basta , nie dorobią. Że poan lang może wymysli jakąś nagrode piocieszenia , ale mnie to nie interesuje , zbieram komplet koszulek a nie coś na otarcie łez. W Olsztynie nikt sie nie zająkną w tej sprawie, koszulek nie mam nadal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molus Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Obawiam sie Adamie że nie zawsze są tacy super w tym temacie. W gdańsku b yłem pierwszą osoba dla której zabrakło koszulek z Gdańska bo organizator nie prfzewidział frekfencji i dawali resztki z poprzednich maratonów.Ale my z dziecmi bylismy na wszystkich edycjach i zależało nam na komplecie. Pan lang osobiscie mnie przepraszał za zaistniałą sytuację ale nic w tej sprawie nie zrobił. Pisałem do Langtimu maila w sprawie tych koszulek ale ktoś odpowiedzialny za odpisywanie na maile napisał mi że sie skończyły i basta , nie dorobią. Że poan lang może wymysli jakąś nagrode piocieszenia , ale mnie to nie interesuje , zbieram komplet koszulek a nie coś na otarcie łez. W Olsztynie nikt sie nie zająkną w tej sprawie, koszulek nie mam nadal. Mogę jedną koszulke z Gdańska odstąpić (nawet nie rozpakowana), oczywiście za darmoszkę. Z każdej edycji posiadam dwie sztuki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LRBUKOWSKI Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Mogę jedną koszulke z Gdańska odstąpić (nawet nie rozpakowana), oczywiście za darmoszkę. Z każdej edycji posiadam dwie sztuki . Super bardzo dziekuję. Z przyjemnością skorzystam. Ja mam nadwyżkę koszulek z Nałęczowa, też zapakowanych. Jeżeli możesz to zabierz tę koszulke do Kwydzinia. nasze numery 103, 104, 2401, 2448 Czerwony opel astra z łodzi. 104 powinien byc na starcie w 2 sektorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molus Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Super bardzo dziekuję. Z przyjemnością skorzystam. Ja mam nadwyżkę koszulek z Nałęczowa, też zapakowanych. Jeżeli możesz to zabierz tę koszulke do Kwydzinia. nasze numery 103, 104, 2401, 2448 Czerwony opel astra z łodzi. 104 powinien byc na starcie w 2 sektorze. Zabiorę koszulkę do Kwidzynia. Mnie pewnie będzie łatwiej odnaleźć (czarno-czerwony strój Radpaku Włocławek , sektor I) Będę ją miał przy sobie na starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Mi się też podobało, trasa trochę za płaska i przede wszystkim mordercze tempo czołówki. Umęczyli mnie strasznie i w połowie 4 kółka odpadłem od grupy, doczłapałem się jakoś do mety Grand Fondo na 6msc open i 3 M2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikercwa Napisano 14 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Września 2009 fajna trasa, dobrze ze popadalo, nie bylo przynajmniej piachu zbyt duzo Przecież nie padało. Fakt było dużo błota, co było upierdliwe ale dałem rade. Czas 2:07:36, Średnia 22,6km/h, Dystans:Mini W kwidzyniu jeśli nie będzie mokro planuję pobić swoją średnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emo Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Jak dla mnie - BOMBA ! Jechałam MEDIO: 72km / 3h28min, III miejsce w K-3. Chciałam poprawić się po Gdańsku gdzie poszło mi fatalnie. I w Olsztynie udało mi się to. Jadę na Skandię zawsze dla siebie, ale czasem tak najdzie mnie refleksja nt nagród i wtedy ... aż szkoda pisać. Jest FATALNIE i tyle Do zobaczenia w Kwidzynie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 14 Września 2009 Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Jadę na Skandię zawsze dla siebie, ale czasem tak najdzie mnie refleksja nt nagród i wtedy ... aż szkoda pisać. Jest FATALNIE i tyle W zeszłym roku były jeszcze nagrody finansowe. A teraz ? ... szkoda pisać ... Zdecydowanie czuć "kryzys" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerbielsko Napisano 15 Września 2009 Udostępnij Napisano 15 Września 2009 a ja bardzo chciałbym podziękować zawodnikowi z numerem 1096, dzięki któremu straciłem swoje dobre miejsce w wynikach, musiałem się wycofać i jestem uziemiony od roweru do 2 tygodni... Kolega z tego numeru ładnie we mnie wjechał przy wyprzedzaniu, nie zważając na nic, przez co moja łydka została niezbyt miło potraktowana pedałem z taką siłą, że nie byłem w stanie kontynuować jazdy dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
strzala4 Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Bywa. Taki sport. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia P.S ma ktoś fotki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emo Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 To fatalnie, życzę szybkiego powrotu do zdrowia ! A tak a'propo's: zastanawia mnie jedna sprawa - wiem, że jedździmy fair pley, zawodnik słabszy ustępuje szybszemu, silniejszemu - ALE czy jak jadę szeroką drogą szutrową po lewej stronie, gdzie jest "ciut" mniej piasku niż po prawej i słyszę jak ktoś z tyłu się wydziera: "moja lewa, moja lewa" to czy powinnam zjechać ustąpić mu miejsca ???? Zjechałam, straciłam trochę, ale potem tak się wkurzyłam, że gościu został w tyle sporo minut za mną ! Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypriano Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 bikerbielsko, niestety wszędzie zdarzają się tacy, którym się wydaje że są pro, a wyobraźni zero i umiejętności przeciętne. Życzę zdrowia. Co więcej uważam, że sprawcy tego typu wypadków powinni dostawać jakieś karne minuty gratis. W mojej bardzo krótkiej karierze maratońskiej (2 starty) widziałem już dość sporo przypadków gdzie jeden, czy drugi baran na siłę się przepycha między ludźmi i oczywiście kończy się to glebą jego i kilku osób w otoczeniu. emo, w takim przypadku ja bym nie zjechał - jest lepszy to poradzi sobie na trudniejszym podłożu. Do tego właśnie utrzymanie stałego toru jazdy jest najbardziej pomocne dla wyprzedzającego. Jazda fair OK, ale bez przesady, nie będę wjeżdżał w krzaczory, bo jakiś wannabe pro się wydziera. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerbielsko Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 no niestety, zdarzają się tacy ludzie bez wyobraźni... ja zawsze staram się ustępować miejsca w miarę swoich możliwości;) zwykle to mnie ludzie ustępują i przez moje wyprzedzanie jeszcze nikt się nie wysypał i jazda na rowerze jest jak jazda samochodem, trzeba patrzeć w lusterka, a na rowerze patrzeć, czy się już wyprzedziło czy nie, no ale cóż jeden z lepszych wyników poszedł się paść ale sędzia dostał dowody, i najprawdopodobniej dostanie ta osoba jakieś minuty karne, aczkolwiek zobaczymy:) Cypriano, ja jeżdżę już 5 rok, i widziałem różnych wariatów;] sam nie jestem aniołkiem i na zjeździe zawsze wyprzedzam;] a jak ktoś mnie wyprzedza, to najczęściej kończy się to jego lądowaniem w krzakach itd, bo ja co prawda na twardym jeżdżę ale nauczyłem się zjeżdżać u mnie w górach na tyle, że full jest nie potrzebny, choć dużo daje;) ale znowu wracamy do pierwszego, trzeba zawsze MYŚLEĆ jadąc rowerem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MZielinski Napisano 21 Września 2009 Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Pisałem do Langtimu maila w sprawie tych koszulek ale ktoś odpowiedzialny za odpisywanie na maile napisał mi że sie skończyły i basta , nie dorobią. W nawiązaniu do słów Pana Bukowskiego: "napisał mi że sie skończyły i basta" przekazuję moją rzeczywistą odpowiedź: "...nie mamy do dyspozycji dodatkowych koszulek z danego miasta i nie gwarantujemy pakietów startowych dla każdego uczestnika (punkt 9 regulaminu). W związku z tym wydajemy pakiety z koszulkami dla pierwszych np. 600-set uczestników." PS Dziękuję "Molus" za propozycję odstąpienia własnej koszulki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molus Napisano 21 Września 2009 Udostępnij Napisano 21 Września 2009 PS Dziękuję "Molus" za propozycję odstąpienia własnej koszulki... W zamian w Kwidzyniu liczę na Mazdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eweret Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 To fatalnie, życzę szybkiego powrotu do zdrowia ! A tak a'propo's: zastanawia mnie jedna sprawa - wiem, że jedździmy fair pley, zawodnik słabszy ustępuje szybszemu, silniejszemu - ALE czy jak jadę szeroką drogą szutrową po lewej stronie, gdzie jest "ciut" mniej piasku niż po prawej i słyszę jak ktoś z tyłu się wydziera: "moja lewa, moja lewa" to czy powinnam zjechać ustąpić mu miejsca ???? Zjechałam, straciłam trochę, ale potem tak się wkurzyłam, że gościu został w tyle sporo minut za mną ! Pozdr. Emo - miałem dokładnie to samo - lewa strona w miare równa, reszta tarka jak cholera, droga szeroka na minimum 5 m, jadę sobie swoim tempem tą lewą stroną pod górkę a tu drze morde jakiś za mną "LEWA LEWA LEWA!!!" - zjechałem tylko dlatego, że lekko zgłupiałem - ale teraz wiem, że powinienem mu był sprzedać faka i tyle - barany są wszędzie a z głupotą trzeba walczyć a nie jej odpuszczać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emo Napisano 23 Września 2009 Udostępnij Napisano 23 Września 2009 Ot, to, to właśnie! Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.