oficjalnie Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Jeżdżę na korbie XT FC-M760 czyli poprzedniej generacji. Środkowy blat korby mam już porządnie wytarty, stąd zaczynam rozglądać się za nowym, na początek kolejnego sezonu. Mam do wyboru kilka opcji: - Taka sama tarcza, FC-760 - Tarcza SLX - Tarcza XT FC-770 I teraz pytanie: Jaka jest różnica pomiędzy blatem 32t SLX, a XT FC-770? Przecież obie tarcze są kompozytowo-stalowe. Wydaje mi się, że jest to ten sam twór Shimano. A czy będzie to współpracowało z moją korbą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 XT ma trochę niższa masę, przy wyższej cenie, przy tym wcale nie musi być bardziej wytrzymała niż SLX. Oczywiście tarcze będą pasowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Moim zdaniem te korby różnią się głównie wyglądem i wagą - 40 gram, a to nie dużo. W działaniu nie ma różnicy. no i oczywiście jak pisze kolega wyżej blaty beda pasować pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.