loltoffik Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 Witam, jest to mój 1 post tutaj Otóż posiadam na razie rower Merida Kalahari 500 Swoje już przeszedł, czeka mnie wymiana. Na nowy rower mam ~2000zł (minimalnie więcej się znajdzie) i chciałbym kupić w miarę dobry sprzęt do Dirtu/Street - tutaj pojawia się pierwsze pytanie: większość będę jeździł po mieście (street), jak się nauczę czegoś to może też Skate Park Jednak niewykluczone, że rower będzie wykorzystywany do "szkolnych wycieczek". Na pewno nie obejdzie się bez dirtu. A głównie zależy mi na tym, aby rower był lekki, wytrzymały, nadawał się do wycieczek (przydałyby się przerzutki, ale nie nadają się na street...). Składanie roweru myślę, że wchodzi w grę, ale ogólnie jeśli chodzi o rowery jestem laikiem Rowery, które brałem pod uwagę: NS Holy 09 Black Giant Brass Author Exe Najbardziej mi się podoba NS Holy: lekki, mało zbędnych bajerów, sprawia wrażenie wytrzymałego. Jednak co z wycieczkami? Poradzę sobie na dircie bez przerzutek? Kolejny jest Giant Brass - ten chyba bardziej do dirtu? Też sprawia dla mnie wrażenie dobrego, ale opinie ma raczej średnia Ostatniego tylko na chwilę brałem pod uwagę, szybko zdecydowałem się na inne Może macie lepsze pomysły? Może złożyć (ale tutaj jest laikiem i nie dałbym rady sam złożyć ani wybrać części)? Pozdrawiam, z góry dzięki
kubuka Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 A może kross sign?? http://www.allegro.pl/listing/search.php?sg=0&order=p&string=kross+sign+ds do wyboru do koloru
C00BA Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 Bierz NS Poradzę sobie na dircie bez przerzutek? jak najbardziej tak, wskazany jest nawet SS. Co do wycieczek nie oszukujmy sie rower do tego sie nie nada, najwyzej wyciagniesz sztyce i probujesz chociaz jak spotkasz gore to bedziesz mial ciezko z ss. Najlepszym sposobem bedzie zostawienie meridki na takie momenty Edit. Co do signa polecanego wyzej to nie ma sensu, mozesz kupic znacznie lepszy sprzet za 2k
loltoffik Napisano 13 Września 2009 Autor Napisano 13 Września 2009 Najlepszym sposobem bedzie zostawienie meridki na takie momenty To będę musiał ją jakoś odrdzewić Nie będzie na mnie ta rama za duża/mała: 167cm, 55kg? Gdzie kupić, jaki sklep polecacie?
C00BA Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 rozmiar ramy w street/dirt wzgledem uzytkownika nie jest wazny wazne zeby ogolnie rama byla jak najmniejsza. 12" powinna byc dobra dla ciebie. A najlepiej kupic w jakims sklepie z twojego miasta, masz gwarancje wrazie czego pod nosem chyba ze nie bedze, albo bedzie zbyt duza roznica w cenie. Wtedy z neta zamawiaj
loltoffik Napisano 13 Września 2009 Autor Napisano 13 Września 2009 Ok, dzięki wielkie. Pochodzę po sklepach i popytam o NS Holy. Jak na stronach patrzyłem to nie za ciekawie z rowerami Street Pozdrawiam. Nie chce zaśmiecać forum, więc ostatnie pytanie: jaki sklep polecacie internetowy? Tani, bezpieczny i szybki? Najbardziej zależy mi jednak na odpowiednim towarze w "całości", bo coś mi się wydaję, że ze sklepami w moim mieście będzie ciężko
C00BA Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 rowerowy.com, kupowalem kilka czesci i sie nie zawiodlem. Pozatym maja go na stanie
loltoffik Napisano 13 Września 2009 Autor Napisano 13 Września 2009 Ok, dzięki wielkie, tam właśnie patrzyłem (jak się uda to dostane w mieście i sprawdze dokładnie czy mi pasuje). Pozdrawiam, temat można zamknąć
micferrari Napisano 13 Września 2009 Napisano 13 Września 2009 Ja polecam KROSS SIGN DS 2 bardzo dobry i wytrzymały rower w tym przedziale cenowym
mikiprezes Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 jaki rower byście doradzili ?? do 2000 zł. z przerzutkami tylko tylnymi... dobrym amorem... oprócz sign ds i ds2 ;] http://rowery.onet.pl/4,35,136855,16189,author_exe_a_m,sprzet.html co powiecie na ten.. ??
loltoffik Napisano 15 Września 2009 Autor Napisano 15 Września 2009 Może rozważ Giant Brass Którego podawałem w 1 poście Ok, jeszcze ostatnie pytanko z mojej strony Może jednak do tych 2k opłaca się składać rower do Streetu głównie (choć dirtu w odrobinie też)? Na ramie Octane Void One 09, która za******* mi się podoba
C00BA Napisano 15 Września 2009 Napisano 15 Września 2009 nie oplaca sie. na pewno nie zlozysz nic lepszego od NS'a sama rama jest lepsza od octana.
loltoffik Napisano 15 Września 2009 Autor Napisano 15 Września 2009 Ok, już zostawiam temat w spokoju Postanowiłem kupić NS Holy '09 Black i ewentualnie go będę przerabiał jak uzbieram kasy Dzięki bardzo. Pozdrawiam
mikiprezes Napisano 16 Września 2009 Napisano 16 Września 2009 a co sądzicie o prodigy 9.81 ?? wystarczy wsadzić koła 24" i wydaje sie fajna maszyna..... x]
loltoffik Napisano 16 Września 2009 Autor Napisano 16 Września 2009 Mój kolega posiada Prodigy 9.81 i wygląda na solidny rowerek. Ale jak masz 2000zł to nie lepiej kupić coś lepszego? (sprawdziłeś tego Giant Brass? )
konrad555 Napisano 16 Września 2009 Napisano 16 Września 2009 A może coś używanego? Za 2k będzie już coś porządnego. http://allegro.pl/item741424255_kona_scrap.html http://allegro.pl/item742605127_specialized_p2_cro_mo_2008_dirt_street.html
mikiprezes Napisano 18 Września 2009 Napisano 18 Września 2009 może być i bez przerzutek... ;] wolałbym nawet bez... i jaką opinie wystawił twój kumpel o 9,81 ?? ;p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.