blackadder4 Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Witam. Gdy wstaję na pedały to przy każdym obrocie słyszę takie klikanie. Gdy jadę normalnie śmiga cichutko. Korbę i pedały podokręcałem, ale dalej klika. Skąd to się wywodzi i jak to zlikwidować? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Rozbierz pedały, korbę, miski, wyczyść, nasmaruj, złóż. W najgorszym przypadku rama może klikać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daVe Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 W najgorszym przypadku rama może klikać. Skąd ja to znam... Również klika mi coś przy mocniejszym deptaniu na lewy pedał. Jak się okazało strzela coś na łączeniu rama-tylna piasta. Możesz sprawdzić czy też tak masz przez powolne zamykanie szybkozamykacza od piasty w cichym pomieszczeniu. U mnie w pewnym momencie zawsze strzela... Pomysłu na usunięcie brak (wszystko jest czyste itp.). Nie pozostaje mi nic jak nauczyć się z tym żyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Nie pozostaje mi nic jak nauczyć się z tym żyć Oj czasami ciężko, musi być cisza, ostatnio opaska zaciskowa trzymająca osłonkę na tylnym widelcu ustawiła mi się tak ,że delikatnie pukała o ramię korby, zatrzymałem się w czasie jazdy i musiałem sprawę obadać. Heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grondag Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 mi też klikało przy naciskaniu na lewy pedał, po prostu odkręciłem go od ramienia korby przykręciłem na nowo i ...problem o dziwo zniknął, ale miałem chyba wyjątkowe szczęście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 13 Września 2009 Udostępnij Napisano 13 Września 2009 Czasami tak bywa, dostanie się jakiś syf piasek itp. Do tego dojdzie deszcz i potem są tego efekty, zdemontowałeś zamontowałeś i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doktorxtr Napisano 17 Października 2009 Udostępnij Napisano 17 Października 2009 mi też klikało przy naciskaniu na lewy pedał, po prostu odkręciłem go od ramienia korby przykręciłem na nowo i ...problem o dziwo zniknął, ale miałem chyba wyjątkowe szczęście WOW to naprawdę szczęście wyjątkowe, zlikwidowałeś elektrochemiczną korozję między gwintem w korbie a gwintem w pedale jesteś superdymoterminatorodrdzewiacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bestplayer Napisano 18 Października 2009 Udostępnij Napisano 18 Października 2009 miałem to samo, diagnoza - luzy na miskach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.