Rafał87 Napisano 12 Września 2009 Udostępnij Napisano 12 Września 2009 witam, szukam jakiejś bluzy na jesienne temperatury i zimny wiatr, znalazłem bluze firmy MIMO http://www.mikesport.pl/p/pl/3867/mimo+bluza+rowerowa+z+membrany+windtex.html używa ktoś takiej? pod to stosował bym koszulke termoaktywną i w zależności od temperatury jeszcze dodatkowo koszulke z długim rekawem lekko ocieplaną, sprawdziło by się to w temperaturach od 5 stopni do 14-15? ewentualnie jak by ktoś polecił coś na jesienne chłodne i wietrzne dni w podobnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Września 2009 nikt nie uzywa tej bluzy? To może ktos poleci jakąś bluze/kurtke na temperatury 5-15stopni zeby chroniła przed wiatrem ale żeby się w niej nie pocić zabardzo no i tak zeby cenowo do 150zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 16 Września 2009 Udostępnij Napisano 16 Września 2009 nikt nie uzywa tej bluzy? To może ktos poleci jakąś bluze/kurtke na temperatury 5-15stopni zeby chroniła przed wiatrem ale żeby się w niej nie pocić zabardzo no i tak zeby cenowo do 150zł takie rzeczy tylko... sprawdzi się ta z linku z 1 postu, materiały są podobne pod rożnymi nazwami, mniej znani producenci kupują patenty od tych znanych i biznes się kręci... inna sprawa że nie doświadczysz bluzy czy kurtki wodo-wiatroszczelnej i super oddychającej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlao Napisano 17 Września 2009 Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witam Ja ostatnio zakupilem ta bluze http://www.mikesport.pl/p/pl/3874/polednik+bluza+z+membrany+windblock.html uzywalem do tej pory tylko kilka razy, ( okolo 10-12 stopni zimny wiatr ) wiec temp odczuwalna nizsza i powiem Ci ze bylo mi raczej za cieplo wiec czekam z uzyciem jej na nizsze temp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 18 Września 2009 Udostępnij Napisano 18 Września 2009 juz dwa lata uzywam kurtki nowatexu, jest cienka ale swietnie izoluje. Uzywana w temperaturach -5 - +16, zaleznie od temperatury albo ubieram cos pod spod (np koszulke lub rekawki, ale to przy -5 i mniej) lub pod spodem mam sam podkoszulek. http://bcmnowatex.com/go/_info/?id=382 obecna cena to gruba przesada, kupilem na mazovii na stoisku bcmnowatex za 100zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 18 Września 2009 Udostępnij Napisano 18 Września 2009 ja miałem ta bluzę co prawda przez dwie godziny:-)(przysłali za duży rozmiar . uwaga zawyzona rozmiarówka!!!) ale moge co nieco powiedzeiec. jest bardzo solidna wygodna i funkcjonalna materiał dosc dobrze oddycha ale po 2 godz raczej wiele na ten temat nie powiem. i cena przystępna no i polecam sklep.....mikesport - rewelka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 20 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2009 lukasz mowisz o tej bluzie mimo czy o tej co pisze Pulse? jak o tej mimo to jak duzo zawyżona jest rozmiarówka? bo normalnie bym brał roz. M, według tej tabelki, czy to oznacza ze dane w tabelce są nieprawidłowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yorob Napisano 20 Września 2009 Udostępnij Napisano 20 Września 2009 robi się coraz zimniej i potrzebuje czegoś dobrego i ciepłego co myślicie o takim komplecie http://allegro.pl/item744450164_bielizna_termoaktywna_brubeck_m_rower_motor_gory.html a może masz jakieś inne bluzy i spodnie do zaproponowania?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 o mimo. zawyżona o rozmiar - ja zwykle nosze l lub xl a to xl było gigantyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2009 bluze zakupiłem, roz. S, faktycznie duże te rozmiarówki, zbyt długi przód i w klatce tez sporo za szeroka jak na S, w weekend przetestuje ją w górach więc coś więcej o niej napisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Również mierzyłem tą bluzę i była zdecydowanie za długa. Kupiłem praktycznie to samo, tyle że w wersji 2010: http://www.mikesport.pl/p/pl/4564/mimo+fano+-+bluza+rowerowa+z+membrany.html Rozmiarowo idealna, testowałem już na 4 stopniach>0 i jest super, pod spodem miałem tylko cieniutką potówkę z krótkim rękawem i temperatura była idealna, wiatru czuć nie było. Jedyne zastrzeżenia ma co do zamków(tych po bokach), są strasznie cienkie i kiepskiej jakości, mi już jeden prawie udało się rozwalić, dlatego zamierzam je przeszyć na zamki YKK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzemowiec Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Witam serdecznie, Dołączam się do tematu. Czy może ktoś coś powiedzieć o bluzach SHIMANO ? np o takiej jak ta ? : Bluza SHIMANO? Czy sprawdzi się w jesienne i zimowe dni ? Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 14 Października 2009 Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Jesień tak, zima nie(przydałoby się coś zatrzymującego wiatr) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.