softnet Napisano 11 Września 2009 Udostępnij Napisano 11 Września 2009 (edytowane) LAMPA PRZEDNIA SIGMA SMILUX * 1 dioda LED ponad 15 LUX * czas pracy: 25 h * z mocowaniem do kierownic 22-32 mm * pozioma regulacja * wodoszczelna * zasilanie - 4x AA Cena: 126,90 zł na allegro za 90zł Lampka ma bardzo fajny wygląd, przypadł mi do gustu. Miałem zamiar kupić coś w cenie do 100zł aby oświetliło mi ścieżki leśne w NOCY. JAK ŚWIECI? Po pierwszym włączeniu (w domu) widzę niezbyt dużą plamę świetlną, nieco mnie to zmartwiło, była za to dosyć jasna i biała, a nie tak jak w tych za 5zł niebieska. Wybrałem się w teren, w porównaniu z lampkami kilkudiodowymi za parenaście złoty smilux naprawdę daje czadu, ustawiłem sobie ją na jakiś 15m, a może i dalej. Bliżej nie ma sensu bo za mała plama. Na tym 15 metrze wszystko doskonale widać. Czy widać co jest tuż przed rowerem? Jakieś przebłyski padają pod koła i cosik widać... Gdy ustawimy aby świeciła dosyć wysoko to ma naprawdę imponujący zasięg, mocno razi ludzi z naprzeciwka. Mam ją tydzień i jestem nawet zadowolony. Mocowanie na razie bez zarzutu. Wskaźnik baterii raz świeci na zielono a raz nie (mam akumulatorki). Może keidyś dodam fotki tylko nie mam czym za bardzo ich zrobić. Pzdr. Edytowane 11 Września 2009 przez softnet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
softnet Napisano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2009 (edytowane) Zrobiłem kilka zdjęć Sigma Smilux Lampka za 5zł http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=752247899 Jak widać Smilux swój główny strumień światła ma bardzo mocny, ma naprawdę daleki zasięg ( widać że górna część plamy jest mocniejsza i to naprawdę dużo co pozwala widzieć to co blizej z taką samą jasnością to co dalej) Lampka za 5zł świeci gorzej niż poboczne światło smiluxa. Odległość na zdjęciu podobna (ok 3m), ta sama ściana... Kolejne foty smiluxa: Edytowane 6 Października 2009 przez softnet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi