tedzik3 Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Witam. Potrzebuje dwie odpowiedzi na dwa pytania. Czy korba Shimano SLX oraz przerzutka przednia Shimano SLX będą działały z napędem 8 rzędowym, bo z tego co widzę np. na stronach sklepów rowerowych to często pojawia się opis, "tylko do napędu 9 rzędowego" stąd to pytanie, a co do drugiego pytania, to czy nie lepiej zastąpić korbę shimano SLX na Truvativ Firex ze względu na to iż cały napęd będzie srama (przerzutka tył, kaseta, łańcuch)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 9 Września 2009 Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Czy korba Shimano SLX oraz przerzutka przednia Shimano SLX będą działały z napędem 8 rzędowym, Tak a co do drugiego pytania, to czy nie lepiej zastąpić korbę shimano SLX na Truvativ Firex ze względu na to iż cały napęd będzie srama (przerzutka tył, kaseta, łańcuch)? Nie SLX lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Września 2009 korba jak najbardziej slx przerzutka bedzie działała poprawnie ale ciezko ja bedzie idealnie ustawic pod łancuch 8 rzedowy ale da sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yaneeks Napisano 10 Września 2009 Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Ostatnio montowałem tą przerzutkę SLX'a w wersji Top Swing - działa z łańcuchem Sram PC-68 i działa perfekcyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 10 Września 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Przerzutka SLX działa z łańcuchem na 8 biegów bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trucho Napisano 10 Września 2009 Udostępnij Napisano 10 Września 2009 a czy np. korba lub przednia przerzutka ma jakieś znaczenie ilu rzędowy mamy napęd?? zakupilem manetki, kasete, tylna przerzutke, lancuch xt, i chcialbym pojezdzic na tym chwile zanim na zbieram na inna korbe i przerzutke z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 7 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2009 Ja mam takie pytanie. Przerzutka przód jakiś no name Shimano chyba coś koło Alivio albo niżej, w każdym bądź razie na 8 biegów. Zmieniam cały napęd ale bez przerzutek. Czy ta przednia przerzutka będzie dobrze współpracować z korbą SLX i napędem 9 biegowym ? I tak ją niedługo wymienię, ale czy da radę tymczasowo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Teoretycznie się da, ale jest to dosyć trudno wyregulować. Łańcuch 9 rzędowy jest węższy od 8 rzędowego i podobnie jest z prowadnicami przerzutki przedniej. Ja osobiście wybrałbym korbę SLX,a nie Firex. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Czy ta przednia przerzutka będzie dobrze współpracować z korbą SLX i napędem 9 biegowym ? Nie widzę przeciwwskazań. Nawet kiedyś jeździłem na secie przerzutka SIS + korba LX i wszystko grało. Nawet będzie lepiej, bo będziesz mógł jeździć na większych przekosach - prowadnica jest szersza niż w przerzutce na 9sp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.